Destrukcija fudbala 1Foto: Twitter

Ko je gledao utakmicu između Francuske i Danske uludo je potrošio devedeset minuta. Bolje da je za to vreme čitao neku knjigu ili se šetao.

To je destruktivno za fudbal. Jedna od najslabijih, ako ne i najslabija utakmica dosadašnjeg prvenstva.

Argentina se opet provukla. Kao prethodno Španija, Portugal i Nemačka, i Argentinci su uz mnogo sreće pobedili Nigeriju. Žao mi je Nigerijaca, igrali su na ovom Svetskom prvenstvu lep fudbal ali jednostavno nisu imali sreće. S druge strane na ovom meču je Mesi kod postizanja gola pokazao zašto se smatra jednim od najboljih igrača sveta – fantastičan prijem lopte kojim istovremeno i daje sebi prednost, odličan i šut. Cela akcija je bila predivna. Ali, samo to. Za Argentinu navijam još od 1966. godine kada im je protiv Engleza bio isključen kapiten Antonio Ratin. Imali su posle toga „gaučosi“ mnogo dobrih reprezentacija za razliku od ove koja nema ništa – ni odbranu, ni srednji red, pa ni napad, Mesi tek sporadičnim potezima podseća da je reč o fudbaleru ekstra klase. Duel sa Francuskom, koja takođe na ovom prvenstvu nije pokazala gotovo ništa, biće prilično interesantan.

Za razliku od „velikih“ (Španije, Portugalije, Argentine, Francuske…) koje, do sada nisu opravdale ulogu favorita, „male“ reprezentacije poput Meksika, Urugvaja, pa i Senegala pokazuju zavidne partije i stiču simpatije navijača. Naravno, tu spada i Hrvatska koja je i u meču sa Islandom, iako u kombinovanom sastavu, rutinski došla do pobede. U duelu sa Islanđanima videlo se da Hrvatska na ovom šampionatu ima 23 igrača, da izostajanje trojice – četvorice ne remeti sistem igre a to je za ovakvo takmičenje itekako važno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari