Detroit Pistonsi zavijeni u crno, koketiraju sa istorijskom katastrofom 1EPA-EFE/SHAWN THEW

Trostruki NBA šampion protiv Jute doživeo 25. uzastopni poraz ove sezone (111:119).

Duži niz godina Detroit Pistonsi nisu relevantan faktor u NBA ligi. Uprkos tome što su neretko birali pikove iz prve runde drafta, shodno lošim rezultatima, nikako ne uspevaju da naprave rezultatski iskorak.

Nadali su se ovoga leta da će na draft lutriji steći mogućnost da prvi biraju i sa drafta pokupe Viktora Vembanjamu, međutim sreća je pogledala San Antonio mapirajući Pisotnse tek na peto mesto.

Ni dolazak Montija Vilijamsa, dokazano kvalitetnog stručnjaka nije promenio krvnu sliku ekipe, naprotiv.

Protiv Jute, koja je u Mičigen stigla osetno oslabljena, bez najboljeg igrača Laurija Markanena, sa svega deset opcija u rotaciji, Detroit nije uspeo da prekine crni niz koji je posle poraza od Džezera na 25 uzastopnih utakmica na kojima nije pobedio.

Trostruki NBA šampion nalazi se u poziciji da već na narednom meču sa Bruklinom može izjednačiti drugi najgori rezultat u tom smislu, u istoriji NBA lige.

Trenutno sa 25 uzastopnih poraza ima četvrti najlošiji niz, međutim ako se sa meča protiv Netsa vrati pognutih glava poravnaće negativan učinak sa Klivlendom.

Kavsi su u sezoni po prelasku Lebrona Džejmsa u Majami zaređali sa uzastopnim porazima, brojeći čak do 26 mečeva bez trijumfa.

Seriju od 26 vezanih poraza doživela je i Filadelfija u periodu kada je godinama pokušavala da rekonstruiše ekipu.

U sezoni 2013/14 važila je za jednu od najlošijih ekipa u NBA ligi, a samo godinu dana kasnije postavila je i negativan rekord od 28 utakmica bez pobeda, ali zbirno u dve takmičarske godine (kraj regularnog dela 2013/14 i početak naredne).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari