Dijana Đoković: Novakovo je pravo da se ne vakciniše 1Foto: Screenshot

Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera sveta Novaka, kaže da je pravo njenog sina da se ne vakciniše, kao i da on mnogo brine o svom telu.

“Novak ima 34 godine i ja kao majka nemam način da vršim neki pritisak, on ima svoju filozofiju života. Ako razmišlja tako, ja mogu samo da kažem ‘u redu’”, rekla je Đokovićeva majka za australijski Sunrise, piše Sport Klub.

Kako je navela, zna da je njen sin najzdraviji čovek na svetu.

“Znam da je on najzdraviji čovek na svetu, toliko se brine o svom telu, ne možete ni da zamislite koliko je posvećen. Ukoliko ne želi da se vakiniše, to je njegovo pravo, kao i bilo koga drugog. Ako je zdrav… Radite PCR test svakoga dana i videćete da je zdrav. Tako da – u čemu je problem?”

Na pitanje da li može da razume osećanja Australijanaca, s obzirom na to da je tamošnja Vlada rekla da je vakcina najbolji put za izlazak iz pandemije, Dijana je istakla da nije protiv vakcinacije.

“Nisam protiv vakcinacije, naravno da nisam, ali razbolelo se i mnogo ljudi koji su primili dve ili tri doze vakcine. Ne razumem to pravilo da možeš da igraš samo ako si vakcinisan. Čula sam da je jedan momak, koji je vakcinisan, rekao da je pozitivan na koronu i da se povukao (Bernard Tomić). Ako je zdrav, njegov PCR negativan, zašto ne može da igra, čega se plaše?”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari