Dimitrov trenira u Beogradu 1Foto: STARSPORT

Na terenima sportskog centra „Novak“ u Beogradu, od sutra do nedelje biće održan prvi u nizu teniskih turnira pod okriljem „Adria tour“, za čije su osmišljavanje i realizaciju zaduženi Novak Đoković i njegovi saradnici iz fondacije nazvanoj po imenu prvog reketa sveta, a pojedine zvezde-učesnici poput Grigora Dimitrova već treniraju na dorćolskim terenima.   

– U subotu i nedelju imaćemo mečeve po principu „svako sa svakim“, u dve grupe s po četiri igrača. Ideja je bila da se skrate setovi, kako bismo mogli da imamo osam mečeva u jednom danu na jednom turniru. To je izuzetan podvig. Svako ko je kupio kartu za jednu sesiju, dnevnu ili večernju, u subotu ili dnevnu u nedelju, moći će da vidi bar jedanput svakog tenisera. Raspored je zaista izvrstan – najavio je idejni tvorac najvećeg teniskog događaja u vreme korona virusa, čijem se pozivu odazvao i nekadašnji teniski br. 3 iz Bugarske.

Dimitrova su na surčinskom aerodromu lično dočekali vlasnik 17 grend slem šampionskih naslova i njegov mlađi brat Marko, inače direktor turnira, a as iz komšijske zemlje stigao je pravo iz Sjedinjenih Američkih Država, gde je ovih nekoliko meseci globalne borbe sa kovidom 19 radio individualno i s mnogo propisanih ograničenja. Pod stručnim nadzorom trenera Kristijana Groha, kog je doveo i u srpsku prestonicu.

– Hvala Dimitrovu što se odazvao pozivu da bude deo jedne ovakve humanitarne priče, koja je suština našeg događaja. Privilegija je imati takvog šampiona u Beogradu, a podsetio bih da je reč o igraču koji je u karijeri osvojio osam ATP titula, uključujući završni ATP masters 2017. godine – objasnio je Novak Đoković, zaslužan što ćemo u Beogradu gledati i još veće teniske zverke u liku Dominika Tima (Austrija) i Aleksandra Zvereva (Nemačka).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari