Direktor Mastersa u Indijan Velsu: Bila bi velika sramota ukoliko ne dozvole Đokoviću da igra na našem turniru 1Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Tomi Has, direktor Mastersa u Indijan Velsu, izjavio je da organizatori čine sve kako bi najbolji teniser sveta Novak Đoković ove godine zaigrao na turniru u Kaliforniji.

Zbog toga što je u SAD još uvek na snazi zabrana ulaska u zemlju osobama koje nisu vakcinisane protiv korone srpski teniser neće moći da nastupi na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

„Očigledno je da je jedini problem u tome što on i dalje ne može da uđe u SAD, jer se ukidanje tih mera očekuje sredinom aprila ili u maju. Bilo bi lepo videti da se te mere ukinu malo ranije i da ga imamo na ovim turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da on želi da igra, tako da bi trebalo da mu damo šansu. Nadajmo se da će biti ovde. Po mom mišljenju, bila bi velika sramota ako ne bude ovde i ne dozvoli mu se da dođe“, izjavio je Has, koji je od 2016. godine direktor Indijan Velsa, turnira o čijoj važnosti govori i to da ima nezvaničnu titulu „petog grend slema“.

S obzirom da je predsednik SAD Džozef Bajden najavio ukidanje mera tek za 11. maj, Đoković bi mogao da igra na Mastersu u Sinsinatiju i US openu, koji su na programu u avgustu, odnosno septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari