Đere pao na taj-brejku 1Foto: www.wikipedia.org/ Shev123

Laslo Đere ipak nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa.

Na startu drugog grend slema u sezoni, srpski teniser poražen je od Martina Kližana u četiri seta – 3:1 (6:7, 6:4, 6:7, 6:1). Đere je identičnim rezultatom u taj-brejku (8:6) izgubio prvi i treći deo meča i posle takvih propusta jednostavno nije imao snage da u četvrtom setu napravi nešto značajnije.

Zanimljivo je i to da je u prva tri seta srpski igrač prvi pravo brejk, nažalost u uvodnom delu nije uspeo da ga materijalizuje, ali je zato u nastavku meča došao do jedinog osvojenog seta. Ono što je viđeno u trećem setu davalo je nade da Đere može do potpunog preokreta; bio je dosta siguran na servisu, brzo je napravio brejk za 1:2, međutim kod 2:3 odigrao je veoma nesigurno, što je Slovak umeo da iskoristi za ribrejk.

U vazduhu se osećalo da je na pomolu novi taj-brejk u kojem je Đere izuzetno loše startovao; izgubio je prva dva poena na svoj servis, ali je odmah potom vezao mini brejkove. Umesto da nastavi u istom ritmu; ponovo je dopustio rivalu da mu oduzme oba servis poena i da potom povede, sa činilo se u tom trenutku, nenadoknadivih 6:2. Ipak, Đere na volšeban način dolazi do poravnanja na 6:6, ali ne uspeva da spasi i petu set loptu Kližana. Nakon toga, četvrti deo meča bio je samo stvar rutine za trenutno 117. igrača na planeti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari