Đereu prija šljaka u Rimu; izbačen nosilac, favorit u trećem kolu 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Laslo Đere uspošno je započeo masters turnir u Rimu. Srpski teniser je sa 2:0 u setovima savalado Botika Van De Zandšulpa.

Srpski teniser u setovima je savladao 23. nosioca na turniru sa 6:2, 6:4. Naredni protivnik, u trećem kolu, biće mu bolji iz duela Garin-Pol.

Đere je uspeo da izbaci rivala koji se veoma dobro snalazi na zemljanoj podlozi i trenutno je za 32 mesta bolji od njega.

Momak iz Sente je u prvom setu najpre uspeo da spasi dve brejk lopte, a potom je odmah oduzeo servis rivalu. Sličan scenario viđen je u narednom periodu s obzirom na to da je Holanđanin imao tri šanse da vrati brejk, međutim, kada se isčupao iz veoma neugodne pozicije, Đere je ponovio rezultat iz trećeg gema za konačnih 6:2 u prvom setu.

Neizvesnije i napetije bilo je u nastavku meča. Sve do rezultata 3:3 u gemovima nije bilo brejka, a tada je Đere iskoristio loš momentum u igri Holanđanina, dovoljlno da do kraja meča ne ispusti stečenu prednost.

Protivnik je pokušao da se vrati u igru, imao je jednu brejk šansu, ali kada je propustio jedinu priliku na servis srpskog tenisera bilo je jasno da će takmičenje nastaviti popularni Laci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari