Đerona: Potpuno drugačija utakmica 1Foto: STARSPORT

Ono malo neposustalih ljubitelja srpskog muškog rukometa dugo će pamtiti peti januar ove godine, jer su ih novi selektor Toni Đerona i, povredama i korona virusom osakaćeni tim pobedom nad grandioznim sastavom Francuske (27:24), na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022, makar na jednu noć podsetili na slavne dane tog sporta na ovim prostorima.

Presrećan je bio i španski stručnjak, angažovan od prethodne garniture Rukometnog saveza Srbije, ali ne dozvoljava sebi da ga ponese fantastičan debi na klupi reprezentacije.

– Pobeda nad Francuzima poslužiće i da podignemo samopouzdanje celog tima i veru u sebe. Stvorili smo dobar ambijent, rekao sam pre meča da su momci radili dobro i naporno, odlično se ponašali. Imali smo dosta sastanaka, video analiza, korekcija… U Zrenjaninu nisam često gledao u semafor, više me je zanimalo kako ekipa igra i kako da pronađem slabe tačke kod Francuza, mada se zna da ih gotovo i nemaju. Ostali su, međutim, iznenađeni našom dobrom hemijom od prvog dana, očigledno sjajno prenetom na teren – rekao je Đerona pred odlazak na gostovanje najtrofejnijoj selekciji u 21. veku.

Međutim, svima je jasno da Francuzi teško dozvoljavaju sebi dva kiksa za kratko vreme, pa i Španac misli da je pred Srbima zahtevniji meč od onog u kom su prvi put od Olimpijskih igara 2000. stali na „rep“ moćnom protivniku.

– Biće to 100 odsto drugačija utakmica, Francuzi su igrali bolje još u drugom poluvremenu prošle. Očekujem teži i fizički zahtevniji meč. Pokušaće mnogo da trče, jednostavno biće to totalno drukčija priča – svestan je naš selektor, koji ni u revanšu neće moći da računa na zvanično najboljeg evropskog rukometaša u prošloj sezoni, jer Petar Nenadić još ima problema sa leđima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari