Đerona sa najjačim adutima protiv Slovenije u baražu za mesto na Svetskom prvenstvu 1Uros Borzas Antonio Gerona EHF EURO 2022-Hrvatska v Srbija Segedin, 15.01.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Rukometaši Srbije igrače 13. i 16. aprila dvomeč sa Slovenijom u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine. Selektor Toni Đerona saopštio je spisak kandidata na kome su svi najjači aditi Srbije.

Španski stručnjak saopštio je spisak od 19 kandidata među kojima je samo Jovica nikolić iz domaće lige, tačnije Vojvodine, ali će i on od naredne sezone nastupati u Bundes ligi.

Na spisku su:

Golmani: Dejan Milosavljev (Berlin), Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leon);

Leva krila: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz), Vanja Ilić (Šartr);

Pivoti: Mijajlo Marsenić (Berlin), Dragan Pešmalbek (Nant);

Desna krila: Bogdan Radivojević (Mol Pik Seged), Darko Đukić (Vardar 1961);

Bekovi: Petar Đorđić (Benfika), Ilija Abutović (Raj Neker Leven), Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Lazar Kukić (Benfika), Đorđe Đekić (Šartr), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Miloš Orbović (Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina) i Nemanja Zelenović (Gepingen).

Reprezentacija će se okupuiti u nedelju od 19 časova u beogradskom hoteli „M“, prvi meč baraža igraće u Celju 13. aprila od 20, a revanš tri dana kasnije od 18 sati u Kragujevcu.

Plasman na Mundijal (od 11. do 29. januara 2023), osim domaćina Poljske i Švedske, zvaničnog prvaka  Danske, obezbedili su Španija, Francuska i Norveška na osnovu plasmana na prethodnom Prvenstvu Evrope, dok se posle trijumfa nad Slovačkom u prvom krugu baraža Belgija direktno plasirala na turnir zbog diskvalifikacije selekcije Rusije iz svih takmičenja.

Tokom baraža još osam evropskih selekcija plasiraće se na Svetsko prvenstvo na kome su mesta rezervisana i za: Bahrein, Iran, Katar, Saudijsku Arabiju, Argentinu, Urugvaj, Brazil, Čile i Južnu Koreju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari