Đoković bez finala turnira u Torinu 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Srpski teniser Novak Đoković nije se plasirao u finale Završnog mastersa nakon poraza u drugom polufinalu turnira u Torinu. Najbolji teniser sveta izgubio je od Aleksandra Zvereva rezultatom 7:6(4); 4:6 i 6:3.

Najbolji teniser sveta poražen je od Zvereva, trećeg na ATP listi, nakon dva sata i 29 minuta igre.

U prvom setu, oba igrača su uspela da sačuvaju svoj servis i odvedu set u taj-brejk, u kome se bolje snašao Nemac i sa 7:4 uspeo da stigne do vođstva.

Drugi set, srpski teniser je osvojio zahvaljujući brejku u devetom gemu, posle kog je bio siguran na svom servisu i uspeo da izjednači rezultat u setovima.

U trećem setu, Zverev je dva puta uspeo da oduzme servis Đokoviću, u četvrtom i devetom gemu, i ubedljivo osvoji servis i stigne do pobede i plasmana u finale.

Naš teniser je do sada šest puta osvajao titulu na završnom turniru. Rekorder je Rodžer Federer sa sedam osvojenih trofeja.

Srbin i Nemac do sada su se sastajali 11 puta, a prvi reket sveta vodio je sa 7:4.

Ove godine odigrali su već četiri meča – Đoković je slavio na ATP Kupu, Australijan openu i US openu, dok je Zverev bio bolji na Olimpijskim igrama.

Novak je u Torinu zabeležio sve tri pobede u ‘zelenoj grupi’, dok je Saša upisao dva trijumfa i poraz u ‘crvenoj grupi’.

Zvereva u finalu čeka Danil Medvedev, koji je ranije u toku dana savladao Kaspera Ruda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari