Đoković bolji i od Ramos-Vinjolasa u Rimu 1Foto: EPA-EFE/ ETTORE FERRARI

Srpski teniser Novak Đoković nastavlja sa sjajnim partijama na ATP turniru iz Masters serije koji se ove nedelje igra u Rimu. Posle rutinskih pobeda protiv Aleksandra Dolgopolova i Nikoloza Basilašvilija u prva dva kola, pred 18. igračem na svetu „oružje je položio“ i Albert Ramos-Vinjolas.

I to nakon samo 87 minuta igre, pošto je Đoković slavio sa 2:0 u setovima (6:1,7:5).

Bolje rangirani teniser je perfektno „otvorio“ meč i ubrzo je vodio sa 3:0 u gemovima. Ramos-Vinjolas je osvojio gem, ali to je sve što je učinio s obzirom da je Đoković novom serijom 3-0 u gemovima zatvorio prvu deonicu igre na najbolji mogući način u svoju korist.

U drugom setu Novak je bio na prepoznatljivom nivou i posle novog brejka poveo je sa 4:2 u gemovima, da bi ubrzo bilo i 5:3 za srpskog tenisera.

Ipak, tada se Španac „budi“ i unosi izvesnu dozu borbe u duel, koja mu omogućava da se vrati u egal (5:5), ali Novak pravi novi brejk i svojim servisom završava meč.

U narednom kolu protivnik će mu biti Japanac Kei Nišikori koji je takođe u večernjem terminu lako pobedio Filipa Kolšrajbera sa 2:0 u setovima (6:1,6:2).

Taj duel neće početi pre 16 časova, a interesantno je napomenuti da su isti rivali početkom meseca odmerili snage u prvom kolu Mastersa u Madridu, kada je Novak Đoković trijumfovao sa 2:0 u setovima (7:5,6:4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari