Đoković gubio, pa doneo jalovu pobedu Sokolovima 1EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Prvi trijumf šestog reketa sveta u „Svetskoj teniskoj ligi“.

Na kraju prve runde egzibicionog turnira u Dubaiju, Novak Đoković slavio je posle preokreta u duelu sa Sebastijanom Ofnerom.

Austrijanac je tesno dobio uvodni set (7:6), pa glatko izgubio sledeći (0:6), da bi u tzv. super taj-brejku nateran da položi „oružje (7:10).

U prvom kolu grupne faze egzibicionog turnira, Novak Đoković je ipred svojih Sokolova, u dve „runde“ poražen od Aleksandra Zvereva.

U sledećoj je trebalo da ukrsti reket sa Nikom Kirjosom, ali je zbog trenutnih zdravstvenih problema odustao od duela, pa ga je zamenio Grigor Dimitrov.

Baš kao što je večeras osvajaču 21. grend slem titule trebalo da se suprotstavi Feliks Ože-Alijasim, ali je Kanađanin bio sprečen pa je na teren izašao 193. reket sveta.

I pored snažnog otpora morao da čestita, po gotovo svim parametrima, najboljem teniseru sveta svih vremena, ali to nije bilo dovoljno da Sokolovi prođu dalje, s obzirom da su u toku dana poraženi sabalenka i tandem Dimitrov-Badosa.

Time je Đoković završio s teniskim obavezama u 2022. godini, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uhvatio je zalet za Australijen open u Melburnu, sledećeg meseca.

Pre početka prvog sezonskog grend slema, Novak će se od 2. januara nadmetati sa kolegama na „malom“ turniru u Adelejdu, tako što će igrati u singl i dubl konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari