Đoković igra i Kvins i Vimbldon

Ostavite komentar


  1. Nole Široka Duša, Obožen kao Bog, žrtvovao blistatvu karijeru za brata i suprugu, a to znači i za svoju decu – priključio im se meditiranju – dalekoistočne stare civilizacije, kojoj zapadnjaci pribegavaju kada nisu sposobni da se nose u životu sa zapadnom agresivnom (ne)kulturom. Njegov trener Nemac to nije mogao da prihvati i ostavio ga je, dok je Nole je tonuo sve dublje u meditiranju i u poraze na terenu. Dok nije našao snage da počne da se vraća tamo gde svešću i pripada. No, kao što u fizici za da se magnetiše neko telo potrebno je dejstvo neke sile u funkciji protoka vremena trajanja, za da se razmagnetiše isto telo sa istom silom je potrebno duplo duže vreme. Tako i u psihosociologiji, tj. Nolotevo vraćanje iz jedne u drugu kulturu življenja je potrebno duplo duže vrema od padanja. Ostalo mu je još da pozdravalja publiku rukama šaljući joj ljubav, što može da ima negativan odraz na njegovu mentalnu energiju. Jer, zapadna civilizacija sport smatra rat bez oružja. O tome pišu Otac i ćerka Simonovići, nekada poznat kao Ljubodrag Duci Simonović čuveni košarkaš, sada filozof, teoretičar sporta, književnik i književni kritičar.

  2. Ne odlucuje Novak, odluciju sponzori. To sto je danas konkurencija napredovala a on stagnirao nije opravdanje da ne igra.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.