"Igrao sam najgori tenis": Đoković ispao u trećem kolu US Opena 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY

Najtrofeniji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Amerike (US open) u tenisu, pošto je u tećem kolu izgubio od Australijanca ruskog porekla Alekseja Popirina sa 1-3 u setovima (4-6, 4-6, 6-2, 4-6).

Ovom pobedom Popirin je ostvario najveći uspeh u karijeri. U osmini finala poslednjeg grend slema u sezoni protivnik će mu biti Amerikanac Frensis Tijafo.

„Čestitam Alekseju i njegovom timu, igrao je bolje i zaslužio je pobedu. Igrao sam najgori tenis ikada. S obzirom na to kako sam igrao, 3. kolo je uspeh ovde“, izjavio je Đoković posle meča.

Kako je objasnio, na ovako brzoj podlozi bez servisa, ne može nešto više da se uradi.

Probao sam dosta stvari, ali bilo mi je mentalno izazovno da igram ovde. Nisam mogao da nađem svoju igru. Užasan meč za mene. Zaslužuje sve pohvale, dobio je aktuelnog šampiona, naglasio je Đoković.

Drugačija podloga u odnosu na Pariz, dodao je on i potvrdio da je posle zlatne olimpijske medalje potrošio mnogo energije.

Došao sam ovde i nisam bio svež mentalno i fizički. Ostao sam bez gasa, nije bilo problema, ali bez gasa. Nisam se pronašao, to je sve što mogu da kažem. Život ide dalje, pregrupisaću se i videti šta me dalje čeka, rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari