Đoković kod Vučića: Molim za strpljenje, uskoro o dešavanjima u Australiji 1Foto: Instagram/avucic

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sastao se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Primio sam ovde sve najveće državnike sveta, istakao je Vučić, ali nikad ovako nešto nisam video. Primetio sam da su se sve dame doterivale, dodao je on.

„Nikad se nije desilo da svi, kuvarice, domari, da samo žele Novaka da vide. Ko god da dolazi od najvećih državnika sveta, Putina, Sija, Angele Merkel… Nikada ovako nešto nismo videli. Sve dame su se posbno doterivale i spremale, došao je neko veći i važniji od nas, veliko hvala što si danas ovde. Hvala što ste proslavili našu zemlju“, rekao je Vučić.

Đoković je istakao da je želeo da se vidi sa Vučićem da mu se zahvali na velikoj podršci koja mu je pružena za vreme boravka u Australiji.

„Bio sam sam i suočen sa puno problema, ali nisam se osećao usamljeno“, rekao je Đoković.

„Sebe ste stavili u jednu kompromitovanu političku poziciju i zbog toga sam izuzetno zahvalan“, poručio je Đoković predsedniku Srbije.

Đoković je zamolio za strpljenje i najavio da će u narednih sedam do 10 dana izvestiti javnos o svim dešavanjima vezanim za Australiju.

Novak Đoković je posle 11 dana deportovan iz Melburna i nije mu bilo dozvoljeno da se takmiči na Australijan openu, gde je trofej osvojio Rafael Nadal.

Tokom boravka u Australiji, Đoković je imao nekoliko razgovora sa predsednikom Vučićem, a sada mu preti odsustvo sa Rolan Garosa zbog nove mere Francuske.

Novak je po povratku u Srbiju više puta išao u Crnu Goru, bio je u Tivtu, boravio je na Žabljaku i u Pljevljima uz pršutu i čaj, posetio je Ostrog, nakon čega je stigao na rođendan Olge Danilović. U Beograd se vratio zbog još jednog rođendana, jer je 24. januara njegova majka Dijana proslavila 58. rođendan.

Prisustvovao je i liturgiji u Hramu Svetig Save povodom proslave dana posvećenog najvećem srpskom svetitelju, a posle je sa roditeljima bio na ručku sa patrijarhom Porfirijem.

Prvi turnir na kojem će Đoković igrati ove godine je iz ATP serije 500 u Dubaiju, od 14. do 26. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari