Đoković kompletirao ekipu 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Prvi reket sveta pridružio se pripremama Dejvis kup reprezentacije Srbije u Insbruku.

Posle kratkog predaha od Završnog mastersa u Torinu, Novak Đoković se juče pridružio Dušanu Lajoviću, Filipu Krajinoviću, Miomiru Kecmanoviću i Nikoli Ćaćiću, koji se sa selektorom Dejvis kup selekcije Srbije, Viktorom Troickim, neko vreme pripremaju za završnicu ovog takmičenja.

„Orlovi“ će već u petak odmeriti snage sa Austrijom, a dan kasnije ukrstiti rekete i sa Nemačkom, sa ambicijom da se probiju u četvrtfinale (30. novembar), gde ih, ako budu prvi u grupi, u istom gradu, čeka duel sa Francuskom, Češkom ili Velikom Britanijom.

Ukoliko bi preskočili i tu rundu jednog od dva nadmetanja muških teniskih nacionalnih timova na teren bi ponovo izašli 3/4. (polufinale), dok bi im eventualni uspeh u pretposlednjoj fazi pružio priliku da 5. decembra u Madridu pokušaju da repriziraju šampionski „ples“ iz 2010. godine.

– Gledao sam, uživao i divio se, kao što im se i dan danas divim. I već tada želeo sam da jednog dana budem sa njima, da budem deo te sjajne ekipe, da se zajedno borimo i pobeđujemo. Radio sam puno od tada do sada, pretrčao na hiljade kilometara, ali želja mi se ispunila.

Nova želja je da osvojimo novi trofej Dejvis kupa za Srbiju i čvrsto verujem u to – priseća se 22-godišnji Miomir Kecmanović, najmlađi član sadašnje postave srpske Dejvis kup ekipe, inače prvak sveta u mlađim kategorijama u vreme kada su Đoković, Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić doneli jedinu „salataru“ našoj zemlji.

Trenutno 68. na ATP listi bio je rezerva u četvrtfinalnom dvoboju sa Britancima 2016. godine, a sada će debitovati u Dejvis kup bitkama.

– Izuzetno sam srećan i počastvovan ovakvim krajem sezone. Moje srce je puno, deo sam Dejvis kup reprezentacije Srbije, a šta od toga može biti lepše, radosnije i važnije za jednog sportistu. Hvala selektoru Troickom na ukazanom poverenju, hvala komletnom timu koji me je prihvatio na najlepši mogući način i omogućio da živim svoj san.

Radim, trudim se, učim, uživam u ovom timskom duhu koji mi se odmah zalepio za srce. Voleo bi da imamo češće ovakve periode u godini… Slušao sam mnogo o tome da je Dejvis kup nešto sasvim drugo u odnosu na sve ono što tenis donosi i nosi sa sobom, zaista i jeste tako – oduševljen je Kecmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari