Đoković kreće pre podne 1Foto: EPA-EFE/ ROB PREZIOSO

Uprkos masovnom apelu takmičara za pomeranje početka turnira zbog štetnosti igranja po opasno zagađenom vazduhu u Melburnu…

… kao posledice katastrofalnih požara širom Australije, organizatori Otvorenog teniskog prvenstva ove države potpuno su odlučni u nameri da prvi grend slem krene u predviđenom terminu – 20. januara, pa je posle prekjučerašnjeg žrebanja parova u petak određena i satnica prvog dana.

Po tom rasporedu, branilac titule Novak Đoković na teren „Rod Lejver arene“ izaći će već u ponedeljak i to pre podne po srednjeevropskom vremenu, tj. uveče po lokalnom, a bitku sa Nemcem Janom Lenartom Štrufom počeće kao drugi u popodnevnom delu programa. To jest posle duela domaće predstavnice Ešli Barti i Ukrajinke Lesje Curenko.

Istog dana bitku za drugo kolo na tom terenu počeće i aktuelna šampionka AO opena Naomi Osaka i to protiv Čehinje Marije Buzkova, posle njih Anastasija Potapova (Rusija) i najtrofejnija teniserka sveta svih vremena Serena Vilijams (SAD), kao i osvajač najviše GS titula (20) Švajcarac Rodžer Federer i američki teniser Stiv DŽonson.

Ko voli „beli sport“ i posebno turnir u Melburnu nagledaće se na početku sledeće sedmice mečeva i na drugim terenima kompleksa u tom gradu.

„Margaret Kort arena“ biće poprište (ukupno) pet duela u oba singla, dok će se osam takmičara za plasman u narednu rundu boriti u „Melburn areni“.

Srpska trojka ispala

Broj potencijalnih učesnika AO opena iz Srbije smanjen je za još tri imena u finišu kvalifikacija. Viktor Troicki je s 6:4 dobio prvi set protiv Amerikanca Kristofera Jubanksa, ali je posle 3. gema u nastavku odustao od borbe zbog povrede lista. Peđa Krstin je stao na pragu glavnog žreba, odakle ga je izbacio Slovak Norbert Gombos – 0:2 (3:6, 3:6), a bez plasmana je ostala i Olga Danilović, koju je izbacila Ruskinja Varvara Gračeva – 1:2 (2:6, 6:4, 1:6). Petak je „preživeo“ samo Nikola Milojević, jer je slavio protiv Amerikanca Ernesta Eskobeda – 2:0 (6:4, 7:6 (7:4)), pa ide na Kventina Halisa iz Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari