Đoković: Nadal nije imao sreće sa žrebom 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Srbin ima osećaj da najbolji teniser na šljaci svih vremena nije odigrao „poslednji ples“ na Rolan Garosu.

Jesu možda i najveći rivali u istoriji tenisa, tačno je i da nisu tokom više od decenije građenog rivalstva došli do nivoa međuljudskih odnosa da mogu reći da su nešto više od kolega, ali između Đokovića i Nadala postoji ogromno poštovanje.

Neretko je Srbin govorio o tome koliko ga je Rafa inspirisao i dovodio do toga da je pomerao granice mogućeg kako bi mu svo vreme parirao, pogotovo na šljaci i čini se da mu nije svejedno sada kada se sada nagađa da je ovosezonski nastup na Rolan Garosu možda i poslednji u Nadalovoj fantastičnoj karijeri.

Pariska šljaka nikada boljeg tenisera nije videla, ujedno i najtrofejnijeg, međutim Nadal je očigledno dosegao fizičke limite koji ga sputavaju da se ravnopravno nadmeće sa nekim „novim klincima“.

Eliminacija već u prvom kolu od Aleksandra Zvereva, kao i izjava Nadala posle meča, da možda više nikada neće zaigrati na Rolan Garosu, rastužili su sve one koji cene i poštuju lik i delo španskog asa, a među njima je svakako i Đoković.

-Iako je izgubio u tri seta, mogao je da dobije drugi ili treći, možda bi meč otišao u drugu stranu. Nije imao sreće sa žrebom. Zverev je bio u sjajnoj formi, došao je sa titulom iz Rima. Teško je igrati protiv njega – sumirao je utiske Đoković posle svog meča, a mogao je to da učini s obzirom na to da je uživo gledao duel Nadala i Zvereva.

– Bilo je sjajno gledati uživo jedan takav meč. Bio je tu i Karlos Alkaraz, hteli smo da osetimo tu atmosferu, taj poseban momenat koji može da bude njegov poslednji u Parizu – kao da je Novak i time hteo da pokaže koliko poštuje svig najvećeg protivnika u karijeri.

Ipak, vođen intuicijom, ali i time da odlično poznaje Rafu, naročito njegov borbeni duh i ogromnu upornost, Đoković oseća da bi Parižani mogli da ga gledaju i naredne sezone.

– Meni ne liči da je meč protiv Zvezreva bio i poslednji Rafin na Rolan Garosu. Deluje mi da će Nadal želeti da igra i u 2025. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari