Đoković nije naseo na trikove Norija, bez većeg stresa došao do četvrtfinala Rima 1foto EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković preslišao je neugodnog Kamerona Norija za plasman u četvrtfinale mastersa u Rimu – 6:3, 6:4.

Meč je imao specifičnu uvertiru, s obzirom na to da je Novak Đoković kasnio čitavih 15 minuta, što je unervozilo Britanca.

Ni sam tok duela nije bio uobičajen. Posebno je u fokusu ostao potez Norija u četvrtom gemu drugog seta.

Britanski teniser je smečovao na mreži pravo u nogu srpskog asa, koji je pritom već bio okrenuo leđa, odustavši od poena. Pobesneo je Đoković, naročito jer Nori nije pokazao iskrenost prilikom izvinjenja.

Preostali deo meča poprimio je ličnu konotaciju, naročito ako se ima u vidu da je pre servisa srpskog asa za meč, Nori zatražio medicinski tajm-aut.

Sam početak duela pokazao je u kom će se pravcu odvijati. Srpski as je poveo sa 3:0 i suštinski nije imao većih problema, mada je Nori nezgodan igrač s obzirom na to da je levoruk i da šalje oštre udarce sa osnovne linije.

U sličnoj fazi seta, Srbin je u nastavku oduzeo servis rivala za 2:1 u gemovima. Ipak, već u narednom, Britanac je uspeo da uzvrati na sličan način.

Novak je nešto slabije servirao, tačnije, rival je bolje čitao njegove namere što je dovelo do toga da je iskoristio drugu brejk šansu.

Nesportski potez Norija u četvrtom gemu nije Đokovića izbacio iz takta, naprotiv. Svu energiju usmerio je ka tome da momentalno osvoji naredni gem i fokusira se na servis protivnika.

Dominannto je osvajao servis gemove u kojima je imao prednost početnog udarca i kod 4:4 osetio je priliku da ponovo „napadne“ rivala.

Odličnim riternom praktično je Norija saterao u ćošak. Bez izgubljenog poena napravio je brejk težine plasmana u četvrtfinale mastersa u Rimu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari