Đoković objasnio zašto je napustio Dubai: "Varnice" zbog Evrolige 1Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Mlađi brat Novaka Đokovića obrazložio razloge zbog kojih je odlučio da napusti novopridošli klub u ABA ligi.

Na početku je delovalo da će košarkaški projekat sa Bliskog istoka izgledati megalomanski, poput onih iz fudbalskih klubova, međutim vremenom je euforija splasnula, u meri da će novoosnovani klub iz Dunaija sledeće seozne igrati „samo“ u ABA ligi.

Postojale su i drukčije ideje, ambiciozniji planovi, za kojje je svojski lobirao Đorđe Đoković, jedan od vodećih ljudi kluba, koji je na kraju rešio da odstupi i omogući nekom drugom da preuzme jednu od rukovodećih pozicija.

U razgovoru za Sportklub, najmlađi brat Novaka Đokovića, otkrio je razloge nedavnog odlaska iz košarkaškog kluba Dubaiji.

Tim potezom, Đoković je iznenadio košarkašku javnost i negde pokazao da odnosi među rukovodiocima u klubu i nisu baš idilični, odnosno da konsenzus nije postojao u kom će se pravcu razvijati novi član ABA lige.

– Odlazak iz košarkaškog kluba Dubai bio je teška odluka, s obzirom na sve što sam uložio u ovaj projekat – iskreno je delovao Đoković tokom razgovora za Sportklub.

– Ponosan sam na to što sam uspeo da klub iz Dubaija uvedem u evropsku košarku, što mnogima pre mene nije pošlo za rukom. To smatram ogromnim uspehom za sebe i za klub. Međutim, zbog razlika u vizijama i strateškim pravcima sa trenutnim rukovodstvom, odlučio sam da je vreme za nove izazove. Moj cilj je oduvek bio da postignem najviše moguće standarde za klub iz Dubaija, jer verujem da samo to i zaslužuje.

Na osnovu izlaganja Đokovića, može se zaključiti da je „tačka razdora“ bila odluka kluba da u narednoj sezoni nastupi samo u ABA ligi, iako je imao poziv da bude deo Evrokupa, što je mogao da bude samo naredni stepenik ka mestu u Evroligi.

– Verujem da košarkaški klub Dubai ima potencijal za veliki uspeh, ali to zahteva mnogo strpljenja, znanja i iskustva. Trenutnom menadžmentu želim mnogo sreće na njihovom putu ka Evroligi. Lično sam vodio dugotrajne i intenzivne razgovore sa Evroligom, koji su pokazali veliko interesovanje za Dubai. Ponuda da se igra Evrokup ove sezone bila je na stolu, što bi nas značajno približilo krajnjem cilju, Evroligi. Smatrao sam da se takva prilika ne sme odbiti, međutim, nažalost, rukovodstvo kluba zadovoljilo se trenutnim stanjem i igranjem samo ABA lige u ovoj sezoni, naglasio je 29-godišnji sportski radnik.

– Ostaje da vidimo da li će se klub ponovo naći na spisku potencijalnih učesnika Evrokupa za sledeću sezonu, što istinski klubu želim. Evroliga je sjajno takmičenje sa vrhunskom košarkom, i za klub sa drugog kontinenta kao što je Dubai, neophodno je da se ispune visoki standardi kako bi liga mogla da nastavi da raste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari