Đoković: Obojica želimo titulu 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković se pobedom nad Janikom Sinerom plasirao u 35. grend slem finale, a svoje deveto na Vimbldonu. Protivnik u nedelju od 15 časova će mu biti Karlos Alkaraz koji je maksimalnim rezultatom bio bolji od Danila Medvedeva.

Đoković je bio raspoložen za priču sa novinarima na konferenciji za štampu nakon novog trijumfa u Londonu.

– Bila je to dobro izvojevana pobeda u tri seta. Svaki set je bio neizvesniji nego što deluje na semaforu. Znao sam da će da pokuša da bude agresivan i da ravno i brzo udara i iz forhenda i iz bekhenda, tako da sam morao da budem spreman od početka. Mislim da sam pronalazio prave udarce u pravom trenutku, servis je bio toplo-hladan, ali sam ga terao na udarac više, pogotovo pri kraju meča. U trećem setu je imao dve set lopte, ali to je tenis. U takvim trenucima nije najlakše igrati udarce koje želite, tako da sam srećan što sam završio posao u tri seta – rekao je Đoković.

Ovo je prvo grend slem finale da igra a da vodi u gren slem trci.

– Da budem iskren, ne osećam neku razliku. Ambicija je uvek najveća za mene i uvek je to da osvojim titulu, nema promene bez obzira na moje mesto u istoriji. Možda su neki mislili da će mi osvajanje Rolan Garosa i to što sam sada usamljen sa 23 grend slema biti olakšanje, ali nije tako, pritisak je tu i jako je veliki. I dalje se naježim, nervozan sam i sve slično pred svaki meč. Da budem iskren, u finale u nedelju ulazim kao da mi je prvo. Ne želim da pristupim tom finalu ni na kakav opušteniji način nego što sam ulazio u prethodan. Sve mora da bude jasno, biću ozbiljan i profesionalan kao što sam uvek bio, nema tu nikakve razlike.

Dobio je još jedan taj-brejk.

– Mislim da se pred svaki taj-brejk osećam komfornije nego protivnik, zbog tog rekorda, a mislim da i oni znaju za to i da to mentalno pravi razliku. Gubio sam 3:1 u taj-brejku a on me je vratio duplom. Moglo je da bude 4:1 i ko zna šta bi bilo, ali taj brejk je kocka jer jedan ili dva poena mogu da odluče ceo taj-brejk na travi. Ako napravite duplu, ili protivnik dobro riternira, to može da bude dovoljno. Taj-brejkovi na travi su verovatno najstresniji nego na nekoj drugoj podlozi jer znate da nećete imati mnogo šansi u relijima. On nije odigrao baš dobro u poslednjih nekoliko poena, a ja sam se samo trudio da ga nateram da odigra još po koji udarac i to je bilo dovoljno.

Za titulu će igrati protiv Alkaraza.

– Najočekivanije finale od većine ljudi. On je mlad, ali neverovatno konstantan. Ne mislim da su mnogi očekivali da bude ovako dobar na travi. Odlično se adaptirao i to je sjajna vrlina da se adaptira na nove izazove. Obojica igramo dobro, obojica želimo titulu. To će biti najveći mogući izazov za mene u ovom momentu. On može svašta da uradi na terenu. U Parizu je to bilo na veoma visokom nivou dok nije imao grčeve. Neverovatan igrač i momak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari