Đoković iskren posle meča sa Hačanovim: Izašao sam na teren, a deo mene je ostao u svlačionici 1Foto: FoNet/AP

Srpski teniser i treći igrač sveta izjavio je danas da je taj-brejk u drugom setu bio prelomni trenutak meča.

„To je bio prelomni trenutak meča. Bila bi druga priča da sam izgubio i drugi set. Bila su ovo dva meča u jednom. Prva dva seta su najgori koje sam odigrao na turniru“, izjavio je Đoković na konferenciji za novinare.

Đoković se danas plasirao u polufinale Rolan Garosa, pošto je pobedio Rusa Karena Hačanova sa 3:1.

„Nakon nekoliko savršenih udaraca sve se preokrenulo. Osetio sam to i počeo sam da budem opušten i da igram sa više samopouzdanja. Često postoje momenti sumnje u ovakvim mečevima“, dodao je on.

Đoković je lošije ušao u meč i izgubio je prvi set, da bi potom vezao tri seta i stigao do pobede.

„Izašao sam na teren, a deo mene je ostao u svlačionici. To se dešava. Ali dobra stvar grend slema je da iako izgubiš dva seta, možeš da pobediš. Servis je veliko samopouzdanje za mene“, rekao je srpski teniser.

On je rekao i da je „dobro“ da sada slede dva dana odmora da oporavi „energiju“ kako bi dao sve od sebe u polufinalu u petak.

„Baš sam hteo da budem u polufinalu i voleo bih da pobedim u petak. Nisam izgubio set do danas, igrao sam jak i dominantan tenis. Očekivano da na kraju turnira imate i veće izazove. Uzimam to kao pozitivnu stvar, da bih analizirao sve kako bih bolje započeo sledeći meč“, izjavio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari