Đoković sa pola snage do četvrtfinala turnira u Parizu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Parizu jer je u meču trećeg kola pobedio Rusa Karena Kačanova sa 6:4, 6:1.

Njegov naredni protivnik biće Italijan Lorenco Museti, 23. igrač na ATP listi, koji je prethodno eliminisao trećeg nosioca Kaspera Ruda (4:6, 6:4, 6:4).

Đoković je do pobede došao uprkos tome što je posle trećeg gema u prvom setu imao probleme sa disanjem, zbog čega je Rus uspeo da dostigne vođstvo srpskog tenisera od 3:0.

Uprkos tome što je bilo očigledno da ne igra punom snagom, Novak je osvojio prvi set, a zatim u pauzi otišao u svlačionicu.

I u drugom setu je koristio svaku priliku da se duže odmori između poena i gemova, ali je zahvaljujući očiglednoj razlici u kvalitetu i dobrom servisu rutinski došao do pobede.

Ovo je bio njegov deseti trijumf u 11 međusobnih duela sa Kačanovim, a jedini poraz doživeo je u finalu mastersa u Parizu 2018. godine.

Srpski teniser brani titulu koju je osvojio prošle godine, kada je u duelu za trofej bio bolji od Danila Medvedeva.

Ovo je njegovo 16. učešće na ovom turniru, na kojem je osvojio rekordnih šest titula.

Đoković je pobedio na prethodna tri turnira na kojima je nastupao, u Vimbldonu, Tel Avivu i Astani, pa je u duelu sa Rusom zabeležio 18. uzastopni trijumf.

Nedostaju mu još dva da bi dostigao Rafaela Nadala koji je ove sezone zabeležio 20 pobeda za redom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari