Đoković posle duela sa Firnlijem: Nisam se osećao dobro, videćemo šta će biti sutra 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Novak Đoković, koji se plasirao u treće kolo Vimbldona nakon što je u drugoj rundi pobedio Britanca Džejkoba Firnlija (6:3, 6:4, 5:7, 7:5), rekao je posle meča da su uslovi za igru bili teški zbog vetra.

Takođe, on je rekao da je Britanac prikazao dobru partiju, naročito njegov servis.

„Pre svega, čestitam Džejkobu na sjajnoj igri. Nisam imao priliku da ga vidim kako igra. Uvek postoji element iznenađenja, nije imao sta da izgubi. Veoma vetrovit dan, izazovni uslovi. Servirao je sjajno, naterao me je da radim. Mozda sam mogao da dobijem u tri seta, ali je zasluzio da ode u pet s obzirom na to kako smo igrali. Drago mi je što nije“,  rekao je Đoković, a zatim dodao:

„Ne znam da li sam imao šampionski mentalitet danas. Nisam se osećao dobro u svojoj koži. Ponekad nemate dobar dan, nekad je i do protivnika. Na kraju dana je najbitnija pobeda, nadam se da ću igrati bolje u narednoj rundi“.

Srpski teniser se osvrnuo i na stanje operisanog kolena.

„Osećao sam se dobro. Ne tražim izgovore za moj nastup danas. Kao što sam rekao, uslovi nisu bili laki. Fizički sam se osećao dobro. Da li mogu da igram i krećem se bolje? Da. Videćemo šta će se desiti sutra“, izjavio je Đoković.

Naredni protivnik sedmostrukog šampiona Vimbldona biće Andrej Popirin iz Australije, koji je danas pobedio Argentinca Tomasa Ečeveriju sa 3:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari