Đoković posle plasmana u osminu finala Vimbldona: Odigrao sam najbolji taj-brejk ove godine 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Novak Đoković pobedio je Alekseja Popirina sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 i plasirao se u osminu finala Vimbldona, gde će mu protivnik biti Norvežanin Holger Rune.

Po završetku meča srpski teniser je u intervjuu na terenu rekao da je prikazao najbolju partiju u dosadašnjem toku turnira u Londonu.

„Još jedan težak meč, ništa manje nisam očekivao od Alekseja. Znao sam da će doći sa samopouzdanjem. Bio je blizu pobede, igrali smo u Australiji. Snažan forhend, opasan je na ovoj podlozi. Izašao je sa uverenjem da može da pobedi” – rekao je Đoković, a zatim dodao:

“Bio je bolji igrač u prvom setu. Potom sam ja podigao nivo. Bilo je teško čitati njegov servis. Prosto veoma izazovan meč, mentalno takođe. Ne dozvoliti gubitke koncentracije. Ovaj taj-brejk je jedan od najboljih koje sam odigrao ove godine”.

On je dodao da je prikazao bolju partiju nego u prošlom kolu.

“Svaki meč je bolje. Kretanje, stizanje teških lopti, proklizavanje… Definitivno sam se osećao bolje sada nego u drugom kolu. Nadam se da će se tako i nastaviti. Videćemo“, rekao je Đoković.

Drugi nosioc se osvrnuo i na trenutak kad su navijači na centralnom terenu proslavili plasman reprezentacije Engleske u polufinale Evropskog prvenstva.

“Pretpostavio sam da su penali. Da li je Engleska pobedila na kraju? Zato ste ostali. Čestitke Engleskoj. Pokušao sam da šutiram penal, levonog sam, ali je Aleksej odbranio“, zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari