Đoković posle pobede na startu Rolan Garosa: I na prethodnim turnirima sam pobeđivao na početku, pa posle zapadao u probleme 1Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Francuzem Pjer-Igom Erberom (6:4, 7:6, 6:4) u prvom kolu Rolan Garosa, da je zadovoljan partijom koju je prikazao, ali i da može puno bolje.

On je istakao i da je na prethodnim turnirima igrao dobro u prvoj rundi, a potom naglo gubio snagu i koncentraciju u sledećim mečevima.

– Ništa se nije promenilo od prošlog obraćanja medijima. I u Motne Karlu, Rimu ili Ženevi sam dobio prve mečeve, a onda su drugi ili treći bili drugačiji. Ne želim da budem previše uzbuđen. Bio sam solidan. Mogao sam bolje da riterniram. Svaka mu čast na odličnim servisima, video je kako se krećem na riternu, kik servis mu je fenomenalan, jedan od najboljih. Izlazi napred, menja igru, odličan je tehnički. Odigrao sam najbolje kada je bilo najpotrebnije. Dobro sam se osećao na početku meča u odnosu na neke prethodne nedelje. Krećem se u dobrom pravcu – rekao je Đoković.

Srpski teniser je dodao da je zadovoljan onim što je pokazao, ali i da može da izvuče neke pouke iz duela sa Erberom.

– Zadovoljan sam izdanjem. Uvek može bolje, ali za prvi meč odlično, posebno na mojim servis gemovima. Većinu razmena sam dobijao. Mogao sam možda da završim meč ranije, ali je on nalazio pravi servis i druge udarce. Ima dosta stvari koje mogu da izvučem iz ovog nastupa – rekao je srpski teniser, a zatim istakao da je Rolan Garos fizički najzahtevniji turnir:

– U toku svoje karijere sam uvek osećao da je Rolan Garos ubedljivo najteži turnir po fizičkim zahtevima, za mene posebno kada nisam u izvrsnoj formi i kada samopuzdanje nije visoko. Tada u mečeve ulaziš sa merom predostrožnosti, sumnjom. Suma sumarum večerašnjeg meča je pozitivna. Interesantno je da sam u poslednje tri godine dva puta osvojio ovaj grend slem, a prvih 10-15 godina karijere samo jednom. Nadam se da ću podizati nivo igre, večeras je bilo zadovoljavajući, ali može bolje.

Đoković se potom osvrnuo i na duel koji ga očekuje u narednom kolu, protiv Roberta Karbaljesa Baene.

– On je Španac, specijalista za šljaku, znam ga, trenirali smo zajedno. Borac je. Nema neko veliko oružje, nešto što odskače da je jako, snažno ili drugačije u odnosu na ostale udarce. Svuda je solidan. Bekhend, servis, forhend, ritern, solidan je. Neće pokloniti pobedu. Znam da moram da se spremim i da zaradim pobedu – rekao je najbolji teniser sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari