Đoković posle pobede u prvom meču posle operacije: Toliko volim Vimbldon da sam spreman na rizik 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Srpski teniser Novak Đoković rekao je u intervjuu na terenu posle meča prvog kola Vimbldona, u kojem je pobedio Čeha Vita Koprivu sa 6:1, 6:2, 6:2, da je njegova ljubav prema turniru u Londonu jedini razlog zbog čega nastupa samo nekoliko sedmica posle operacije kolena.

Đoković je zbog ozbiljne povrede kolena napustio Rolan Garos pre duela u četvrtfinalu, a zatim je hitno otišao na operaciju kako bi bio spreman za Olimpijske igre u Parizu. Međutim, oporavio se neočekivano brzo i odlučio da nastupi u Vimbldonu.

„Pokušao sam da se usredsredim na igru, ne na koleno. U poslednje tri i po nedelje sam radio sve što je moguće da bih bio spreman, zajedno sa timom. Da je bilo koji drugi turnir u pitanju, ne bih rizikovao, ali toliko volim Vimbldon“ rekao je Đoković.

On je potom objasnio kako je odlučio da zaigra u Londonu.

„Nije bilo ubeđivanja, već je to bio zajednički napor otkad sam počeo da se oporavljam. Hirurg je uradio posao kako treba. Imao sam jednu operaciju u karijeri, na laktu, pre šest-sedam godina. Uvek sam pokušavao da uradim sve da izbegnem operaciju. Ako poredim sebe sa drugim 37-godišnjacima u sportu, imao sam sreće da izbegnem veće povrede”, rekao je Đoković, a potom dodao da zbog povreda na ovogodišnjem turniru ne nastupaju teniseri koji su poslednjih godina obeležili treći grend slem u sezoni:

Đoković posle pobede u prvom meču posle operacije: Toliko volim Vimbldon da sam spreman na rizik 2
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

„U komentatorskoj kabini je Nik Kirjos, on se mučio sa povredama, a ja sam imao sreće što nikada nisam bio udaljen od tenisa na duže staze. Saosećam sa svima koji su se mučili, uvek je taj osećaj bespomoćnosti kada ne možeš da se baviš onim što voliš – evo Endi Mari, on je morao da odustane, što je veliki udarac za turnir.

Veliko poštovanje za njega na svemu što je uradio u ovom sportu, nadam se da će moći da završi karijeru pod svojim uslovima. Čuo sam da će igrati u dublu, šaljem mu pozdrave, i svima drugima koji se muče sa povredama.“

Novak Đoković u drugom kolu igra protiv Britanca Džejkoba Firnlija, 277. tenisera sveta, koji je danas bio bolji od Španca Alehandra Kanjasa sa 7:5, 6:4, 7:6 (14:12).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari