Đoković pred povratnički nastup na US openu: Bio sam tužan što nisam mogao da igram prošle godine 1Foto: EPA-EFE/MARK LYONS

Srpski teniser Novak Đoković rekao u obraćanju novinarima pred nastup na US openu da nije ljut zbog činjenice da mu nije bilo dozvoljeno da prošle godine nastupa na turniru u Njujorku.

– Nije bilo ljutnje. Tokom prošlog US opena osetio sam da je šteta što nisam tamo. Bio sam tužan što nisam mogao da učestvujem. Ali ova godina je ova godina. Ne razmišljam o tome što se dogodilo poslednjih godinu dana ili poslednjih nekoliko godina. Fokusiran sam na ovogodišnji turnir – rekao je trenutno drugi igrač na ATP listi.

Đoković je na US openu trijumfovao samo tri puta, što je neobično ako se ima u vidu da se turnir igra na tvrdoj podlozi.

– Ovde sam zapravo izgubio više finala nego što sam ih dobio. Moj rezultat u finalima US opena mislim da je najgori od svih Slemova. U nekima sam bio blizu, ali sam izgubio, neke sam osvojio. Ali generalno mislim da sam ovde imao kontinuitet dobrih rezultata. U većini nastupa sam igrao najmanje četvrtfinala u poslednjih 15 godina. Može biti da je do toga što je kraj sezone. Kraj Grend slem sezone. To je poslednji Grend slem u godini. Osam teških meseci su iza za sve igrače. Možda je to razlog zašto se ovde iznenađenja češće dešavaju. To mi jedino pada na pamet – izjavio je srpski teniser.

Najveći rival u borbi za trofej biti Karlos Alkaraz, a Đoković ističe da se pripreme za duel sa Špancem ne razlikuju od onih koje je ranije imao za susrete sa Federerom ili Nadalom.

– Zavisi od toga da li je potencijalni meč blizu, onda više razmišljam o taktičkim stvarima, treniram, gledam kako da nešto iskoristim protiv njega. Opet, tenis je takav sport da na primer kao u Sinsinatiju igrate pet mečeva u pet dana. Ne možete da razmišljate tri ili četiri dana unapred Razmišljate samo o narednom danu, sledećem protivniku. Mislim da je to takođe na neki način nepoštovanje prema sledećem rivalu ako razmišljate o finalu. Čak iako sam imao ogroman uspeh da mogu da razmišljam o kasnijim fazama turnirima, takav način razmišljanja nikad nisam imao – dodao je Đoković.

Svoj prvi meč na ovogodišnjem US openu Novak Đoković igra u utorak rano ujutru, a duel bi trebalo da počne oko 3.00 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari