Đoković preslišao Kačanova za mesto u polufinalu turnira u Astani 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Novak Đoković, dominantnom igrom, preslišao je Karena Kačanova sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3) plasiravši se u polufinale turnira u Astani.

Đoković je stilom igre nalik prethodnim mečevima u Astani, siloviti započeo duel, osvojio uvodna tri gema, tačnije 13 od prvih 16 poena.

Činilo se da će Kačanov proći isto kao i Garino, odnosno Van de Zandšulp, međutim, samo jedan pad u prvom setu uslovio je da Srbin prvi put u Kazahstanu izgubi gem na sovj servis.

Ipak, u prelomnim trenucima uvodnog seta, Đoković je kod 5:4 odigrao izvrsno, bio je najumešniji kod prve set lopte, maestralo iskoristivši loš i nesiguran izlazak na mrežu ruskog tenisera.

U nastavku je Kačanov osetno izgubio na samopouzdanju. Osetilo se u njegovoj igri i to da dugo nije igrao, praktično od US opena.

Đoković je iskoristio prvu brejk loptu, poveo sa 3:1, odmah potom povećao prednost koja je u potpunosti obeshrabrila, trenutno 18. reketa na svetu.

Imao je Srbin izvrsne procente osvojenih poena prilikom ubačenog prvog servisa, čak 85 odsto, odlično je i riternirao, osvajao poene u brejk šansama tako da Kačanov nije imao šanse da ga teže ugrozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari