Srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u četvrtfinale turnira Masters serije u Madridu (nagradni fond 2,1 milion evra) pošto je u drugom kolu, posle velike borbe savladao Huan Karlos Ferera sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 6.4). Meč protiv svojevremeno najboljeg igrača na svetu trajao je 134 minuta, a Novak je zabeležio svoj 67.

Srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u četvrtfinale turnira Masters serije u Madridu (nagradni fond 2,1 milion evra) pošto je u drugom kolu, posle velike borbe savladao Huan Karlos Ferera sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 6.4). Meč protiv svojevremeno najboljeg igrača na svetu trajao je 134 minuta, a Novak je zabeležio svoj 67. trijumf ove sezone po čemu ubedljivo vodi ispred Nadala i Federera. Meč protiv Ferera je izuzetno podsećao na onaj odigran dan ranije (u sredu) kada je Novak posle „pravog teniskog maratona“ izbacio iz daljeg takmičenja još jednog Španca, Fernanda Verdaska.

U četvrtfinalu protiv Ančića

Treći teniser na ATP listi Novak Đoković igraće danas u četvrtfinalu Masters trurnira u Madridu protiv Hrvata Maria Ančića. Za razliku od Đokovića koji se u prva dva kola namučio u duelima protiv Španaca Verdaska i Ferera, hrvatski teniser je pokazao izuzetno visok kvalitet igre u prva dva meča, o čemu najbolje svedoči podatak da u pobedama protiv Blejka i Matjea nije izgubio nijedan set. Ančić se nakon šestomesečne pauze zbog bolesti (mononukleoza), izuzetno brzo vratio u formu. Đoković je protiv Ančića u dosadašnjoj karijeri odigrao dva meča uz polovičan učinak, jedna pobeda (u drugom kolu US opena 2005. godine) i jedan poraz (u četvrtom kolu Vimbldona prošle godine).

Đoković je odlično ušao u meč, a prvi brejk je napravio u osmom gemu pri rezultatu 4:3, da bi odličnim servisom rutinski priveo set kraju i okončao ga sa 6:3.
Novak je sjajno odigrao prvih nekoliko poena i u narednom setu i već je u prvom gemu imao tri brejk lopte (0:40) ali nije uspeo da materijalizuje veliku prednost, posle čega je usledio pad u igri srpskog tenisera. Ferero je iskoristio Đokovićevu dekoncentrisanost i brzo je poveo sa 3.0, da bi do kraja seta izgubio samo dva gema, i to na protivnikov servis (2:6).
Ipak, Novak je kao i mnogo puta ove sezone pokazao izuzetnu psihološku snagu i već u prvom gemu odlučujućeg seta je „brejknuo“ Ferera da bi sigurnom igrom sačuvao tu prednost i do kraja meča, okončavši poslednji set rezultatom (6:4).
Treći nosilac je i pored dosta poteškoća u prva dva kola protiv Verdaska i Ferera, opravdao ulogu favorita, a samim plasmanom u četvrtfinale turnira u Madridu je ponovio uspeh iz prošle godine kada je kao debitant poražen u borbi za polufinale od Čileanca Fernanda Gonzalesa sa 2:1 u setovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari