Đoković prihvatio smehotresno pitanje o Alkarazovoj šampionskoj igri u finalu Vimbldona: Baš je bio napaljen (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Pošto je i drugu godinu uzastopce primio utešni trofej iz ruku Kejt Midlton, princeza od Velsa, zaštitinice Vimbldona, Novak Đoković je stao pred mikrofon nekadašnje britanske teniserke Anabel Kroft da sa terena da svoje utiske pred krcatim Centralnim kortom.

Prvo pitanje je izazvalo smehotres u publici: „Alkaraz je definitivno bio vrlo napaljen (very hot) danas“.

„Baš je bio napaljen“, nasmejao je i Đoković gledalište, dok se i šampionu, koji je pobedio sa 6:2, 6:2, 7:6 (7:4), lice razvuklo u osmeh.

 

„Nije rezultat koji sam hteo. Posebno u prva dva seta nivo igre s moje strane nije bio dobar. Potpuno zaslužena pobeda Alkaraza i velike čestitke za fantastičan tenis. Čestitke i njegovom timu i porodici. On ima samo 21 godinu i neverovatan je, samo neka nastavi tako“.

Đokoviću je sledećim pitanjem odato priznanje za to što je pre mesec operisao koleno, njegovo učešće je bilo neizvesno do poslednjeg časa, a došao jedo finala, od 2018. svaki put.

„Moram biti ponosan. Trenutno sam malo razočaran, ali kada vratim poslednjih četiri-pet nedelja, kroz šta sam sve prošao, vrlo sam zadovoljan jer je Vimbldon moj dečački san. Nestvaran je ponovo bio osećaj da sam ovde iako samo igrao toliko puta u prošlosti. Opet sam živeo svoje dečačke snove“, rekao je Đoković zahvaljujući i supruzi Jeleni i deci Stefanu i Tari, koji su bili u publici.

 

„Zahvalan sam što sam otac ovih anđela. Svaki put se zaplačem kada ih vidim ovde. Ne znam hoću li imati nerava da nastavim sa trenerskom karijerom za svog sina. Hvala i mom timu. Hvala vam, ljudi. Vi ste jedini koji znate kroz šta smo prošli u prethodnih 20 godina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari