Đoković se nije zasitio rekorda: Idemo po još! 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Poslednjom pobedom u pet setova na Rolan Garosu, Novak Đoković, možda i neopaženo, došao do još jednog rekorda.

Uspeo je najbolji teniser ikada da se domogne mesta u četvrtfinalu Rolan Garosa, iako je imao mnogo problema.

Povreda kolena u drugom setu duela sa Franciskom Serundolom iz Argentine umalo ga nije koštala poraza, iako je u uvodnom delu meča delovao zaista impresivno.

Nedovoljno kvalitetan teren, koji se prema mišljenju Đokovića nije čistio na valjan način, kumovao je kasnije i povredi lakta, nezgodnom padu, samim tim i povećanoj nervozi.

Morao je Srbin u tri navrata i da traži medicinsku pomoć, uzme medikamente kako bi ublažio bolove u kolenu, a njihovo pozitivno dejstvo počeo je da oseća tek sredinom četvrtog seta.

U čitavom tom galimatijasu nekako je izmakao podatak ili bar nije bio u gro planu, nakon trijumfa Novaka i prolaska među osam najboljih na Rolan Garosu, da je Đoković protiv Serundola ostvario čak 370. grend slem pobedu, kojom je prestigao dosadašnjeg rekordera Rodžera Federera.

Analitičari su se više bavili jednim drugim podatkom koji se odnosio na to da je više od 50 puta igrao mečeve u pet setoba na četiri najveća svetska turnira.

Nole je sada i zvanično teniser sa najviše grend slem pobeda u istoriji tenisa, a nakon meča sa Argentincem pristao je da prokomentariše i taj podatak.

– To mi je prvi rekord – nasmejao se Novak i šeretski poentirao – Danas.

Kada se uzbiljio i koncentrisao na još jedan neverovatan podvig, ponovio je i podsetio javnost da su rekordi upravo jedan od ključnih segmenata u njegovoj motivaciji.

– Godi kada se čuje da sam oborio još jedan rekord. Odavno sam krenuo da pišem svoju istoriju, na to sam i dalje usredsređen, ne ustručavam se da javno kažem da me rekordi motivišu. Drago mi je da je još jedan rekord pao, idemo po nove – obećao je Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari