(VIDEO) Đoković srpskim navijačima u Pertu: Nadam se da ćemo dočekati Novu godinu zajedno na terenu 1Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Na dobro popunjenim tribinama na teniskom Junajted kupu u Pertu mnogo srpskih navijača, koji žive u rasejanju u tom australijskom gradu, obojili su arenu nacionalnim obeležjima, zastavama u prvom redu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji u Pertu igra prvi put posle deset godina, podario im je pobedu u prvom delu meča Srbije i Kine.

Savladao je s lakoćom najboljeg kineskog igrača Džidžen Džanga (6:3, 6:2) na pragu Nove godine u Pertu.

Nasred igrališta, pred mikrofonom proslavljenog američkog tenisera Džima Kurijera, obratio se zatim razdraganoj podršci.

„Hvala vam što ste došli u ovolikom broju s obzirom na to da uskoro stiže Nova godina. Pošto se meč nastavlja, nadam se da ćemo je zajedno dočekati na terenu. Australija mi je veoma draga, omiljeno mesto za igru, s obzirom i na to da sam ovde osvojio najviše grend slem titula, a posebno mi je drago što sam se posle toliko vremena vratio u Pert“, rekao je Đoković, desetostruki osvajač Australija opena, branilac trona uskoro u Melburnu, dok su ga navijači obasipali ovacijama.

O meču protiv Kineza.

„Na početku sam delovao kao da sam zarđao, ali je to normalno dok se ne zagreju motori mesec i više posle poslednjeg zvaničnog meča. On nije imao šta da izgubi. Servirao je dobro, ali je i mene servis služio u ključnim poenima. Kad sam u prvom setu načinio brejk za vođstvo s 3:2, sve je prešlo na moju stranu“.

Đoković u trećem, poslednjem meču treba da igra s Olgom Danilović u mešovitom paru.

Na Kurijerovo pitanje kada je poslednji put igrao u miksu, najbolji teniser sveta je odgovorio da misli da je to bilo na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.

I jeste.

Tada je s Ninom Stojanović izgubio u polufinalu, ali je ipak imao šansu da se bori za bronzu.

Međutim, odustao je od tog meča, jer je bio skrhan zbog neuspeha u singlu, pošto je izgubio i od Nemca Aleksandra Zvereva u polufinalu i od Španca Pabla Karenja Buste u meču za medalju.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari