Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković uspešno je prebrodio i treće kolo turnira u Hamburgu pošto je u ovoj rundi takmičenja posle puno borbe savladao Hrvata Ivu Karlovića sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3. Đoković je uz veliku muku i tek posle tajbreka prvi set rešio u svoju korist.

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković uspešno je prebrodio i treće kolo turnira u Hamburgu pošto je u ovoj rundi takmičenja posle puno borbe savladao Hrvata Ivu Karlovića sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3. Đoković je uz veliku muku i tek posle tajbreka prvi set rešio u svoju korist. Za tih prvih 55 minuta igre napravljena su samo dva brejka i to je Novak napravio prvi pri rezultatu 1:1, ali mu je Hrvat već u narednom gemu vratio. U preostalim gemovima nijedan od tenisera nije gubio svoj servis. Drugi set je takođe protekao u velikoj borbi, a prvi brejk napravio je Đoković tek u šestom gemu za vođstvo 4:2. Potom je vrlo lako stigao do 5:2, nakon čega je 208 centimetara visoki Karlović smanjio na 5:3, ali je svetski broj tri na najbolji način iskoristio servis i ostvario novu pobedu. S obzirom na to da je ovom pobedom odbranio prošlogodišnje četvrtfinale, neće gubiti nikakve bodove, naprotiv, ima priliku da osvoji nove i tako se približi vodećem dvojcu ATP liste.

Zimonjić i Nestor u narednom kolu

Srpsko-kanadska kombinacija Nenad Zimonjić i Danijel Nestor uspešno je startovala na turniru u Hamburgu. Oni su u prvom kolu bili slobodni, a juče su savladali nemački dubl Rajner Šitler/ Aleksander Vaske sa 2:1 (6:2, 6:7, 10:3). Zimonjić i Nestor su na ovom turniru postavljeni za druge nosioce, a u četvtrfinalu će se sastati sa petim kosturašima Šveđaninom Aspelinom i Austrijancem Noulom.

Janko Tipsarević nije uspeo da nastavi sa sjajnim igrama na ovom turniru, a bolji od njega u trećem kolu bio je Španac Alberto Montanjes, koji ga je za nešto više od sat vremena pobedio sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1. Srpski broj dva je u ovom meču bio daleko od igrača koji je samo par dana pre toga izbacio Blejka iz daljeg takmičenja, štaviše, nije bio ni njegova bleda senka. Tipsarević je u potpunosti bio inferioran, naročito pri kraju drugog seta, kada se videlo da je totalno nezainteresovan, bar da pokuša da se vrati u igru. Eliminacijom Tipsarevića sprečeno je „srpsko finale“ jer se pobednik ovog duela u četvrtfinalu sastaje upravo sa Đokovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari