Đoković u finalu 1Foto:FoNet AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira masters serije u Torontu, pošto je rano jutros u polufinalu pobedio Francuza Gaela Monfisa u dva seta, sa 6:3, 6:2.

Za četvrtu titulu na kanadskom mastersu Đoković će sutra igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je u prvom polufinalu sa 2:0 savladao Švajcarca Stana Vavrinku.

Novak je bez većih problema nastavio pobedničku seriju u međusobnim duelima protiv Monfisa. Ovo im je bio 12. Susret i 12. pobeda prvog igrača sveta, a ulaskom u finale Đoković je odbranio bodove sa ovog turnira iz prošle godine.

Đoković je u meč ušao pomalo usporeno i već u prvom gemu morao je da spasava dve brejk lopte. Uspeo je to da uradi, ali je potom u trećem gemu Monfis imao tri vezane šanse za brejk i poslednju je iskoristio i poveo sa 2:1.

Posle toga, sve se promenilo. Đoković je znatno podigao nivo igre, dobio je četiri gema zaredom i poveo sa 5:2, čime je uvodni set bio rešen.

Bejkom na početku drugog seta Novak je definitivno slomio otpor protivnika, koji više nije verovao da može bilo šta da promeni i posle pola sata igre bilo je 5:1 za srpskog tenisera, a Monfis je do kraja samo uspeo da malo ublaži poraz.

Tako će Đoković u nedelju imati priliku da osvoji 30. masters titulu u karijeri, čime bi dodatno podigao lestvicu rekorda. Što je još važnije, titula u Torontu bila bi savršena uvertira za Olimpijske igre, gde će Novak pokušati da zaokruži karijeru osvajanjem zlatne medalje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari