Đoković u finalu US Opena 1Foto: FoNet/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković deveti put se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku, pošto je u polufinalu pobedio Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:2 – 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.

Za četvrti trofej u Njujorku, a 21. grend slem titulu, Đoković će se u nedelju boriti protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je u prvom polufinalu pobedio Feliksa Ožea Alijasima sa 3:0.

Novak će u nedelju igrati 31. grend slem finale i ukoliko pobedi postaće tek drugi teniser u open eri koji je uspeo da osvoji sva četiri najveća turnira u istoj godini. Do sada je to uradio samo legenarni Rod Lejver pre 52 godine.

Pored toga, po broju grend slem titula preteći će najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji ih imaju po 20.

Duel protiv Zvereva bio je, kako što se i očekivalo, izuzeto težak i trajao je skoro četiri sata, a zahvaljujući neverovatnoj fizičkoj i mentalnoj snazi prvog igača sveta na kraju nije bio dramatičan.

Kada je bilo najpotrebnije, Đoković je u petom setu deklasirao Zvereva i da se posle vođstva od 5:0 nije malo opustio, mogao je da ga dobije bez izgubljenog gema.

Zverev je odigrao odličan meč i imao je bolji odnos vinera i neiznuđenih grešaka od Novaka, a presudila je bolja Đokovićeva igra u najvažnijim poenima.

Nemački teniser imao je u meču 12 prilika da napravi brejk i iskoristio je samo tri, dok je Novak od devet prilika šest puta oduzeo protivniku servis i to je na kraju donelo prevagu.

Đoković: Tretiraću finale kao poslednji meč u karijeri

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je jutros da će predstojeće finale Otvorenog prvenstva SAD tretirati kao da mu je poslednji meč u karijeri.

„Daću i srce i telo i glavu, sve ću uložiti u taj meč. Tretiraću ga kao da je poslednji u mojoj karijeri“, rekao je Đoković posle pobede u polufinalu.

Prvi teniser sveta je u polufinalu Ju Es Opena, posle velike borbe, pobedio Nemca Aleksandera Zvereva sa 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 i u finalu će igrati protiv Rusa Danila Medvedeva.

„Najbolja atmosfera od početka turnira na ovako fantastičnom stadionu, hvala svima. Ovo su trenuci za koje živimo“, rekao je Đoković.

„Aleksander je veliki šampion, neko kome se divim i na terenu i van terena. On je jedan od mojih najboljih prijatelja. Znao sam pre izlaska na teren da će ovo biti velika bitka. Nadam se da ste uživali i osetili našu energiju“, naveo je srpski teniser.

Đokovića sada samo jedna pobeda deli od kalendarskog grend slema i rekordne 21. titule sa najvećih turnira.

On je, takođe, stigao i do devetog finala Ju Es Opena, čime je pretekao Pita Samprasa i Ivana Lendla.

Finale je na programu sutra od 22.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari