Đoković u osmini finala Australijan Opena, Lajović eliminisan 1Foto: Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Srpski teniser ostvario je plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije pošto je danas pobedio Japanca Jošihita Nošioka sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

Meč je trajao sat vremena i 27 minuta.

Đoković je otvorio meč uz jedan brejk i tako vrlo brzo stigao do sigurne prednosti od 3:0.

Dobrom igrom na svoj servis sprski teniser je do samog kraja sačuvao prednost, a onda i iskoristio prvu set loptu i poveo s 1:0.

Drugi deo igre počeo je na isti način, brejkom za Đokovića.

U narednih pet gemova oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, da bi do novog brejka Đoković došao u sedmom gemu, a potom i servirao za vođstvo od 2:0.

Slična situacija viđena je i u trećem setu. Srpski teniser je uz dva oduzeta servisa svom rivalu poveo s 4:0, da bi nešto kasnije i servirao za pobedu.

Jednu meč loptu je uspeo da spasi Japanac, ali je Đoković iskoristio drugu u upisao pobedu.

U narednom kolu Srbin će igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

Švarcman eliminisao Lajovića u trećem kolu AO

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u noći između četvrtka i petka poražen od Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:2, 6:3, 7:6).

Meč je trajao dva sata i 16 minuta.

Na startu prvog seta oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, ali je Švarcman pri rezultatu 2:2 osvojio naredna četiri gema i iskorisio drugu set loptu za vođstvo od 1:0.

Četvrti gem drugog seta doneo je novi brejk za Argentinca, ali je Lajović uspeo da uzvrati ri-brejkom i smanji zaostatak na 3:4.

Ipak, ponovo je uspedila mini serija argentinskog tenisera, koji je bio bolji u sledeća dva gema i došao na set od pobede u ovom meču.

Treći deo igre doneo je najveću neizvesnost i veliku borbu. Na startu su viđena četiri uzastopna brejka na obe strane, te je rezultat bio izjednačen 2:2.

Do kraja seta oba tenisera pružila sh izjednačenu igru, te je pitanje pobednika rešeno u taj-brejku.

Imao je Lajović tri set lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi, za razliku od Švarcmana, kojem je bila dovoljna jedna meč lopta da završi meč u svoju korist.

Osim Švarcmana, plasman u dalji tok takmičenja obezbedio je i mađarski teniser Martin Fukovič, koji je eliminisao Amerikanca Tomija Paula sa 3:0 (6:1, 6:1, 6:4).

Njegov naredni rival biće bolji iz duela između Švajcarca Rodžera Federera i Australijanca Džona Milmana.

Čilić u osmini finala AO, Kveri eliminisan

Hrvatski teniser Martin Čilić plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Španca Roberta Bautistu-Aguta sa 3:2 (6:7, 6:4, 6:0, 5:7, 6:3).

Meč je trajao četiri sata i 13 minuta.

U sledećem kolu igraće protiv boljeg iz duela između Kanađanina Miloša Raonića i Grka Stefanosa Cicipasa.

Amerikanac Tenis Sandgren priredio je iznenađenje i eliminisao sunarodnika Sema Kverija sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).

Meč je trajao sat vremena i 54 minuta.

Protivnik u narednom kolu biće mu bolji iz duela između Italijana Fabijana Fonjinija i Argentinca Gvida Pelje.

Dubl Stojanović i Jurak u trećem kolu AO

Srpsko-hrvatski dubl Nina Stojanović i Darija Jurak ostvario je plalsman u treće kolo Australijan Opena, pošto je u noći između četvrtka i petka eliminisao srpsko-ukrajinski par Aleksandru Krunić i Katerinu Bondarenko sa 2:0 (6:1, 6:4).

Meč je trajao 56 minuta. Krunić i Bondarenko su već na startu meča izgubile dva gema na svoj servis, a njihove protivnice su sigurnom igrom potvrdile svoju prednost.

Servirale su Krunić i Bondarenko za ostanak u setu, ali je usledio novi brejk i vođstvo Jurak i Stojanović od 11:0.

U drugom setu viđena je nešto neizvesnija borba. Prve do brejka stigle su Krunić i Bondarenko, ali je srpsko-hrvatski par vrlo brzo uzvratio na isti način i izjednačio rezultat na 3:3. Ponovo su Krunić i Bondarenko na svoj servis probale da izbore ostanak u setu i meču, ali je ponovo usledio brejk.

Stojanović i Jurak su iskoristile prvu meč loptu i upisale novu pobedu u Australiji. U sledećem kolu one će igrati protiv boljih iz duela između Amerikanke Loren Dejvis i Viktorije Golubić iz Švajcarske i Čehinje Barbare Stricove i Su-Vej Hsije iz Kineskog Tajpeha.

Vilijams i Voznjacki završile učešće na AO

Kineska teniserka Vang Đang plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije pošto je u noći između četvrtka i petka pobedila Amerikanku Serenu Vilijams sa 2:1 (6:4, 6:7, 7:5).

Meč je trajao dva sata i 43 minuta. Naredna rivalka Kineskinji biće Ons Žaber iz Tunisa.Žaber je plasman u osminu finala ostvarila pošto je pobedila nekadašnju prvu teniserku sveta, Dankinju Karolinu Voznjacki sa 2:1 (7:5, 3:6, 7:5).

Taj meč je trajao dva sata i deset minuta.Prva teniserka sveta Ešli Barti opravdala je ulogu favorita i pobedila Elenu Ribakinu iz Kazahstana sa 2:0 (6:3, 6:2).

Meč je trajao sat vremena i 19 minuta. U sledećem kolu Barti će igrati protiv Amerikanke Alison Riske koja je eliminisala Nemicu Juliju Gerges sa 2:1 (1:6, 7:6, 6:2).

Češka teniserka Aleksandra Kvitova pobedila je Ruskinju Ekaterinu Aleksandrovu sa 2:0 (6:1, 6:2). Meč je trajao tačno sat vremena.

U osmini finala ona će igrati protiv Marie Sakari iz Grčke, koja je ranije eliminisala Amerikanku Medison Kiz sa 2:0 (6:4, 6:4).

Gof eliminisala šampionku Australijan Opena

Američka teniserka Kori Gof ostvarila je plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije pošto je danas pobedila Japanku Naomi Osaku sa 2:0 (6:3, 6:4).

Meč je trajao sat vremena i osam minuta.

Početak prvog seta doneo je izjednačenu igru obe teniserke i nerešen rezultat. Gof je do brejka stigla tek u osmom gemu, što je bilo dovoljno da povede s 1:0.

Drugi set otvoren je po brejkom na obe strane, ali je Gof to uspela da ponovi u sedmom gemu.

U nastavku meča bila je sigurna na svoj servis, a onda i iskoristia prvu meč loptu za pobedu nad braniocem titule na Australijan Openu.

U sledećem kolu mlada Amerikanka igraće protiv bolje iz duela između Kineskinje Šuaj Džang i Amerikanke Sofie Kenin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari