Đoković u osmini finala mastersa u Parizu 1Foto.EPA-EFE/IAN LANGSDON

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Parizu, pošto je večeras u drugom kolu pobedio Portugalca Žoao Souzu u dva seta, sa 7:5, 6:1.

Za prolazak u četvrtfinale Đoković će u četvrtak igrati protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, sa kojim se do sada nije sastajao.

Novak je duel protiv Souze dobio posle dosta problema, a krajem prvog i početkom drugog seta izgledalo je da ima nekih zdravstvenih problema. To je moglo da se nasluti i po reakcijam u njegovom boksu, gde su članovi njegovog stručnog štaba delovali prilično nervozno i zabrinuto.

Sve je, ipak, završeno kako treba, a dobra okolnost je što Đoković sutra neće morati na teren i imaće 48 sati za oporavak.

Za razliku od prethodna četiri turnira koja je superiorno osvojio, Novak je danas bio dosta nesiguran. Prvi servis mu je potpuno zakazao, pogotovo u drugom setu, i Souza je imao čak 11 brejk lopti. Na sreću, iskoristio je samo jednu, pa je meč završen u dva seta.

Najveću šansu da zakomplikuje meč Portugalac je imao u finišu prvog seta, kada je kod rezultata 5:5 imao priliku da Đokoviću oduzme servis. Nije je iskoristio, Novak je poveo sa 6:5, a onda je u narednom gemu iskoristio nervozu protivnika i brejkom završio set.

Gubitak seta u kome je bio potpuno ravnopravan Souza je teško podneo i u drugi set je ušao bez prave koncentracije, što je Đoković umeo da iskoristi. Napravio je dva brejka, poveo sa 5:0 i nakon toga Portugalcu više nije moglada pomogne borbenost i želja da meč produži što je moguće više.

Ovom pobedom Đoković je ostao u trci za prvo mesto na ATP listi, a prvi igrač sveta mogao bi da postane već sutra ukoliko Rafael Nadal ne pobedi svog sunarodnika Fernanda Verdaska.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari