Đoković u osmini finala OI 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Novak Đoković gura po planu u Tokiju, pa je posle Uga Delijena iz Bolivije, „štiklirao“ i Nemca Jana Lenarda Štrufa. Za osminu finala olimpijskog turnira i duel sa Alehandrom Davidom Fukovičem (Španija) dovoljno mu je bilo 76 minuta i dva seta – 6:4, 6:3, začinjenih sa 14 asova po sparnom i vlažnom vremenu u japanskoj prestonici.

Jedan od trojice osvajača rekordnih 20 grend slem titula nije idealno počeo, pa je već u drugom gemu na njegov servis morao da se odbrani od protivnikove brejk lopte, ali ga je odlično služio prvi početni udarac, zbog čega je samo bilo potrebno da strpljivo dočeka pravu priliku za slamanje otpora motivisanog rivala, takođe dobrog u pomenutom segmentu igre.

Do toga je došlo u finišu tog dela meča, posle čega je sa više komfora nastavio da grabi ka sledećoj rundi.

Brzo je „brejknuo“ Štrufa (2:0), ali i odmah istrpeo isti kontra udarac, međutim imao je spreman identičan odgovor, pa je sa tih 3:1 otvorio vrata plasmana u sledeću rundu.

– Krucijalni trenutak meča bio je moj brejk u desetom gemu prvog seta. Poveo sam i posle mi je u drugom bilo lakše – rezimirao je prvi reket sveta i apsolutnih favorit za zlanu medalju na 32. Letnjim Olimpijskim igrama.

Sa Fokininom se sastao samo jednom do sada i savladao ga u Rimu ove godine (6:2, 6:1).

– Dobro se poznajemo, često treniramo zajedno kad sam u Španiji. On je do sada bio specijalista za šljaku, ali i ovde igra dobro – objasnio je Đoković, ne želeći da se previše bavi potencijalnim rivalima u ključnim rundama.

– Samo mi je sad Fokina u glavi, prioritet je naredni meč, ne mogu da gledam daleko i šta rade Medvedev, Cicipas ili Zverev, moji najveći rivali ovde – rekao je Novak za medije.

 

Novak i u miks-dublu

Novak Đoković i zvanično je prijavljen i za miks-dubl kombinaciju na Olimpijskim igrama. Najbolji teniser sveta igraće u tandemu sa našom najboljom teniserkom Ninom Stojanovićem, koja je ispala u 2. kolu singla. Mečevi miks-dubla biće igrani od srede, 28. jula i svakodnevno do nedelje, kada će biti na programu finala i u toj kategoriji i u singlu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari