Đoković u Parizu neće "kopirati" Nadala 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Srpski as odlučio da na Olimpijskim igrama ne igra u dublu.

Obradovao je Đoković sve u Srbiji objavom da će nastupiti na Olimpijskim igrama. Uspešno se Nole oporavlja od nedavne operacije kolena i trebalo bi da oo sredine jula bude u potpunosti spreman za napore u Parizu.

Ipak, u jednoj njegovoj odluci može se naslutiti opreznost i želja da u dovoljnoj meri čuva svoje telo tokom Olimpijade. Iako je na prethodnim uvek igrao u dublu, Đoković se u Parizu prijavio samo za singl.

Jednostavno, operacija meniskusa, koju je imao pre dve nedelje, zahteva opreznost i pedantnost ptilikom povratka na teren. Istovremeno, igranje u paru sa Dušanom Lajovićem, koji je pristao da nastupi u Parizu, ne predstavlja dovoljno kvalitetan tandem da bi se u dubl konkurenciji eventualno konkurisalo za medalju.

U odnosu na Đokovića, Rafael Nadal je pristao da zaigra u dublu, svestan da sa Karlosom Alkarazom i te kako ima šanse da se domogne medalje na najvećoj sportskoj manifetsaciji na svetu.

Na prethodnim Olimpijskim igrama, Novak je sa Zimonjićem u paru 2008. ispao u prvom kolu, a 2016. u drugom.

U Londonu 2012. sa Viktorom Troickim je takođe eliminisan već na startu. Na prošlim Igrama nastupio je u miks dublu sa Ninom Stojanović međutim, zbog iscrpljenosti je morao da preda meč za bronzu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari