Đoković u polufinalu 1Foto: Fonet

U drugom kolu završnog godišnjeg ATP turnira u Londonu Novak Đoković je pobedio
Kanađanina Miloša Raonića posle dva taj bejka sa 7:6 (8:6),
7:6 (7:5) i bez obzira na ishod duela u trećem kolu plasirao se u polufinale.

Današnjom pobedom Đoković je ostvario prvi cilj, ali neće moći da se opusti ni u trećem kolu, jer su mu za siguran povratak na prvom mesto ATP liste neophodne sve tri pobede u grupi i odbrana titule. Duel protiv Raonića bio je veoma težak i do kraja neizvesan, a Novak je završio posao u dva seta zahvaljujući maksimalnoj koncentraciji u oba taj brejka. Na početku meča Đoković se dosta mučio jer ga servis nije služio, pa je u svoja prva dva servis gema morao da spašava tri brejk lopte. U tome je uspeo i do kraja seta više nije bilo šansi za brejk, pa je odlučio taj brejk.

Raonić ga je bolje počeo i poveo je sa 3:1, ali je potom usledila Novakova serija od 4:0. Prvu set lotu Đoković nije realizovao, a da završi set dva poena kasnije pomogao mu je Raonić dvostrukom servis greškom.

Kada je u prvom gemu drugog seta Novak oduzeo protivniku servis činilo se da će lakše završiti posao, ali je Raonić uspeo da uzvrati. Isti scenario viđen je još jednom, kada je Đokovć poveo sa 4:2, a Miloš još jednom izjednačio.

I u drugom taj brejku Raonić je dva puta pravio mini brejk, ali kao i u prvom setu nije imao nerava da odigra do kraja, pa je Đoković preokrenuo rezultat i stigao do pobede.

U trećem kolu Đoković bi trebalo da igra protiv Gaela Monfisa, ali je on najavio da bi zbog povrede mogao da se povuče. Ako se to desi, zamenića ga David Gofan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari