Đoković u polufinalu turnira u Dohi 1Foto: EPA/ NOUSHAD THEKKAYIL

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dohi, pošto je večeras u četvrtfinalu savladao Čeha Radeka Štepaneka u dva seta sa 6:3, 6:3.

Za ulazak u finale i odbranu titule Novak će sutra igrati protiv Španca Fernanda Verdaska, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Iva Kralovića iz Hrvatske.

Do 13. pobede u 14. međusobnom susetu sa tridesetosmogodišnjim veteranom iz Češke Đoković je stigao posle sat i po igre, a utisak je da mu je više problema od Štepaneka pravio jak vetar i za Katar neuobičajeno hladno vreme.

Drugi igrač sveta dobro je počeo meč i na startu je napravio brejk, ali ga je u sedmom gemu izgubio. To, ipak, nije previše produžilo prvi set, jer je Novak već u narednom gemu još jednom oduzeo servis protivniku, a potom u svom servis gemu završio set.

U istom ritmu Đoković je nastvio drugi set, jer je bez većih problema poveo sa 2:0, čime je praktično prelomio meč. Štepanek se, istina, nije predao i pokušavao je da se vrati, ali mu Novak nije dao šansu za to.

Tako je srpski teniser nastavio uspešnu seriju na startu sezone, jer mu je ovo bila treća pobeda bez izgubljenog seta. Sve je izglednije da će ljubitelji tenisa već na prvom ovogodišnjem takmičenju imati priliku da u finalu gledaju duel dvojice najboljih igrača sveta, jer za sada i Endi Marej uspešno krči put ka završnici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari