Đoković u polufinalu Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Japanca Keija Nišikorija u četiri seta, sa 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

Za ulazak u finale, gde bi se borio za četvrtu titulu, Đoković će u petak igrati sa uspešnijim iz duela između Španca Rafaela Nadala i Argentinca Huana Martina del Potra.

Novak je do 14. pobede u 16. međusobnom duelu protiv Nišikorija stigao bez većih problema, uprkos padu u drugom setu, koji je izgubio zbog toga što nije iskoristio nekoliko prilika za brejk.

Nije ga to pokolebalo, u trećem setu je nastavio da pritiska servis protivnika i Nišikori je veoma brzo popustio. Čim je izgubio servis gem počeo je da greši neuporedivo češće nego do tada, udarci su mu više nisu bili toliko snažni i precizni i već tada se videlo da će nastaviti tradiciju u duelima protiv Novaka.

Kada je ubedljivo dobio treći set Đoković je maksimalno opustio ruku, počeo je da pogađa iz svih pozicija i japanski teniser više nije imao ni najmanju priliku da se vrati u meč.

Važno je što je Novak do ubedljive pobede stigao uprkos tome što mu je servis funkcionisao nešto lošije nego u prethodnim mečevima. Imao je 11 direktno osvojenih poena više i 13 neiznuđenih grešaka manje, što dovoljno govori o razlici u kvalitetu igre.

I danas je Đoković bio izvrstan u servis gemovima protivnika i osvojio ih je čak 41 odsto, a ukupno na turniru 43 odsto, što je neuporedivo najbolji rezultat na ovogodišnjem Vimbldonu i nagoveštava da bi srpski teniser mogao na velika vrata da se vrati u vrh svetskog tenisa.

Plasmanom u polufinale Đoković je zaradio 360 poena, jer je prošle godine stao u četvrtfinalu, i napredovaće na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari