Đoković: Važno je da mladi igrači osete kult reprezentacije u Dejvis kupu 1Foto: Starsport/ Srdjan Stevanovic

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je svaka godina za njega izazov i da mu nije garantovano osvajanje trofeja čak ni kada je potpuno spreman i dodao da je važno da mladi igrači osete kult reprezentacije, uoči duela sa Grčkom u Svetskoj grupi jedan Dejvis kupa.

Teniseri Srbije i Grčke igraju za vikend duel Svetske grupe jedan Dejvis kupa u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“. Pobednik tog meča igraće sledeće godine u kvalifikacijama za Dejvis kup, a poraženi u plej-ofu za Svetsku grupu jedan.

„Nije garantovano da mogu da osvojim bilo šta i ako sam 100 odsto spreman, naravno da su šanse mnogo veće. Svaka godina je izazov za mene. Zlato je bilo glavni cilj ove sezone i to je najveći uspeh i nešto čime se najviše ponosim“, rekao je Đoković.

Govoreći o sastavu reprezentacije, on je rekao da je to najjači mogući tim.

„Važno je da mladi osete kult reprezentacije. Viktor (Troicki), Duci (Dušan Lajović) i ja to najbolje poznajemo, važno je da se oseti zajedništvo, pripadnost grbu i želja da se Srbija predstavi na najbolji način. Nadam se da možemo da pomognemo da inspirišemo mlađe generacije“, naveo je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari