"Osvojiće još mnogo grend slemova, ali nadam se ne ovaj za dva dana": Đoković o Alkarazu nakon plasmana u finale Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle plasmana u finale Vimbldona da je kao sedmogodišnjak, tokom bombardovanja Srbije, gledao Vimbldon, pravio kartonske trofeje i rekao sebi da će postati šampion Vimbldona jednog dana.

„Vimbldon je ispunjenje dečijih snova. Mnogo puta sam pričao, kao sedmogodišnjak, tokom bombardovanja, gledao sam Vimbldon. Imao sam kartonski trofej, gledao Vimbldon i rekao sam sebi da ću jednog dana biti šampion“, rekao je Đoković.

Đoković je izborio svoje 10. vimbldonsko finale, nakon što je pobedio Italijana Lorenca Muzetija sa 3:0 u polufinalu.

„Sama vizualizacija, koliko god bila snažna nije dovoljna. Imao sam veliku podršku – moje porodice, moje supruge, a sada i moje dece. Svaki put kada sam ovde trudim se da uživam, ali tokom meča moram da budem ozbiljan. Ne želim da se ovde zaustavim, nadam se da ću u nedelju imati ruke na trofeju“, dodao je on.

Đoković će u nedelju u finalu igrati protiv Španca Karlosa Alkaraza.

Pre četiri nedelje Đoković je morao da se podvrgne operaciji kolena, i njegov nastup na Vimbldonu bio je pod znakom pitanja.

„Došao sam u London osam dana pre početka turnira, nisam znao da li ću uopšte igrati, sve je bilo otvoreno do dana kada je bio žreb. Odigrao sam nekoliko setova na treningu koji su mi dokazali da mogu da odem daleko. Rekao sam da neću igrati ako ne mislim da mogu da odem daleko. Srećan sam i zahvalan svim članovima tima što sam tu gde jesam“, rekao je Đoković.

Na pitanje koja je tajna uspeha Đoković je rekao da ne postoji takva tajna.

„Ne postoji takva tajna. Čuli smo brojne sportiste kako govore o teškom radu, ja sam više za pametan rad, video sam u raznim sportovima velike šampione u prethodnih pedesetak godina koji su prošli sličan put kao ja, koji su se suočavali sa preprekama… Tenis je zahtevan, individualni sport. Mnoge stvari i van terena utiču – san, ishrana, emocija, sve“, rekao je drugi teniser sveta.

Kao i u prošlogodišnjem finalu sastaju se Đoković i Alkaraz, a prošle godine slavio je Španac sa 2:3.

„Nadam se da će biti drugačiji ishod. On je sjajan primer nekoga ko vodi izbalansiran život. Ljudi ga vole, stalno ima osmeh. On je najbolji 21-godišnjak kojeg smo imali u sportu, osvojiće još mnogo grend slemova, ali nadam se ne ovaj za dva dana, tek kada se ja povučem za nekih petnaest godina. Šalim se, naravno. Već me je pobedio ovde, bio je to neverovatan meč u pet setova. On je kompletan igrač, moraću da odigram najbolje što mogu da bih ga pobedio“, izjavio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari