Đoković za bazu na US openu izabrao imanje vredno 35 miliona dolara 1Ilustracija, Bergen Kaunti Foto EPA-EFE/JUSTIN LANE

Novak Đoković često ne trenira na Flašing Medouzu kada ima slobodan dan, a britanski mediji su istražili gde to najbolji teniser svih vremena brusi formu. Odgovor su lako našli – u pitanju je imanje Novakovog prijatelja Gordona Ilinga u Nju Džersiju.

„Đoković je, kao i ranijih godina, izabrao da mu baza za Ju-Es open bude imanje od oko 16 hektara“, navodi londonski „Ekspres“. „Vrednost ovog kompleksa se procenjuje na oko 35 miliona evra. U pitanju je lokacija Alpajn u Bergen kauntiju na obali reke Hadson, odmah prekoputa Menhetna“, piše Sport klub.

Interesantno je da je i Novakov domaćin bio teniser, ali ne mnogo uspešan. Najbolji rejting mu je bio 925. u singlu i 800. u dublu. Međutim, on je osnivač programa „Kort sens“, koji koristi nauku u tenisu i nije samo domaćin Đokoviću nego i neka vrsta savetnika.

„Novak kaže da mu je Iling najbolji prijatelj u Americi u poslednjih 15 godina“, citira „Ekspres“.

Britanci navode još neke Đokovićeve reči o svom domaćinu:

„Više godina me poziva da budem njegov gost u Nju Džersiju. On ima terene sa svim različitim podlogama, dvoranu, tvrdu podlogu, šljaku pa čak i travu. Njegovo imanje je kao sva četiri gren slema na jednom mestu. Zaista je neverovatan.“

Iling ima 14-godišnjeg sina koji trenira tenis i sprijateljio se sa Novakovom decom. „Ekspres“ tvrdi da je kompletna porodica Đoković, Jelena, Stefan i Tara, takođe u Alpajnu.

„Ambijent na tom imanju je izuzetno relaksirajuć i Novak ne bi mogao tako dobro da se priprema za mečeve da je smešten na Menhetnu. Boravak ovde mu donosi energiju“, ističu Britanci i još jednom citiraju trostrukog šampiona Ju-Es opena.

„Njujork je fantastičan grad ali posle nekog vremena donosi pad koncentracije. Kada počne turnir, potrebna vam je smirenost. S druge strane, Džersi je veoma lep. Mnogo je mirniji i veoma je blizu gradu, pogotovo Flašing Medouzu.“

Oko 40 kilometara u jednom pravcu dele Ilingovo imanje u Nju Džersiju od Flašinga na Kvinsu.

U miljama je to 24. Kako su u „Ekspresu“ lepo primetili, Novaku su potrebne 24 milje do stadiona i nazad za 24. gren slem trofej. Lepa matematika i veoma ostvarljiva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari