Đoković zablistao na londonskoj travi 1 EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Pobeda sa samo tri izgubljena gema jeste egzibiciona, ali hrabri pred Vimbldon.

Posle poraza od Rafaela Nadala, u četvrtfinalu Rolan Garosa, Novak Đoković izabrao je da ne igra takmičarske mečeve pre sledećeg grend slema već samo trenira, pa je teniski svet bio radoznao da ga prvi put ove sezone vidi na travi.

I video je autoritativnu partiju na egzibicijama u Harlingemu, na čijem početku je večeras lako i ubedljivo  savladao Feliksa Ože-Alijasima – 2:0 (6:2, 6:1).

Bila je to potpuna dominacija terećeg releta sveta, pa je osmoplasirani na ATP listi stigao da osvoji samo tri gema, iako je i sam imao nekoliko brejk lopti. Pre nego što je položio reket, nakon 71 minuta rezmene loptice u Londonu.

Posle dobijenog duela sa Kanađaninom, osvajača 20 GS titula i branioca vimbldonskog trona iz 2021. godine čeka izlazak na teren i u petak.

Na turniru Đorđo Armani nastupio je i Rafael Nadal protiv Stena Vavrinke, a meč je završen očekivanim slavljem Španca – 2:0.

Turnir kategorije 2.000 bodova u Londionu počinje 27. juna, a prvi put pobede neće imati nikakvu ATP vrednost. Kao kaznena mera Asocijacije profesionalnih tenisera za organizatore Vimbldona, jer su odlučili da stopiraju učešće takmiačrski i takmičara iz Rusije i Belorusije, zbog uloga tih država u ratu u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari