Đoković zadovoljan svojim partijama na početku Rolan Garosa: Verujem u svoj kvalitet, ali sam spustio očekivanja 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je na konferenciji za medije posle pobede nad Robertom Karbaljesom Baenom (6:4, 6:1, 6:2) u 2. kolu Rolan Garosa, da nije došao u Pariz u dobroj formi, ali i da veruje u svoj kvalitet.

– Uvek u meni postoji vera da mogu da osvojim grend slem, zato sam ovde i zato se takmičim. U ovim godinama ne bih igrao profesionalni tenis da ne verujem da imam kvalitet da se borim za titulu. Osećam da imam igru, da imam sve što treba da daleko doguram. Rekao sam pre početka turnira da ne želim da gledam previše unapred zato što nisam u sjajnoj formi došao ovde. Moram da spustim očekivanja. Vera, želje, sve to je na visokom nivou, ali sam svestan trenutnog stanja i šta treba da se radi iz dana u dan kako turnir bude otmicao i da budem u zenitu kada je najpotrebnije – rekao je Đoković.

On je dodao da oseća napredak u svojoj igri u odnosu na ono što je prikazivao na prethodnim turnirima.

– Pridržavamo se rutina, pristupa radu, opravku, zadacima… Veliki je tim iza mene, pokazuje to značaj turnira. Mnogo se bolje krećem, udaram lopticu, bolje vidim i čitam konstrukciju igre, i svoje i protivnika. To me raduje. Ima tu još stvari koje mogu da se usavrše i treba da se usavrše i to će bolje zategnuti ceo mehanizam. Dobro je da dobijam u tri seta. Nisam puno pobeda ostvarivao, ali mislim da sam imao dovoljno mečeva na šljaci. To je bio razlog zašto sam bio u Ženevi – izjavio je najbolji igrač sveta.

Đoković se osvrnuo i na incident sa jednim gledaocem tokom meča sa Špancem.

– Ovde je publika veoma strastvena, ponekad nije lako. Imao sam neke dobre odnose i neke teške sezone sa njima, osetio sam i ljubav i drugu stranu. Uvek želiš, naravno, da budeš neko koga podržavaju ili bar da bude neka neutralna atmosfera. To nije uvek moguće. Posebno kada igraš protiv Francuza. Zato morate da budete svesni da vas čeka velika borba, ne samo protiv rivala. To je donekle normalno, jer rade sve da podrže svog igrača ili igračicu. Gledao sam snimke Gofanovog meča, može da bude glasno, neprijatno. To je deo sporta, razlikujemo se od fudbala i košarke, ali u isto vreme želite dobru atmosferu. Stvarno želim da vidim da navijaju. Vimbldon je drugačiji, zbog istorije, kulture i tradicije. Ostali turniri, vidite navijače koji pevaju, skandiraju. To je prelepo – rekao je srpski teniser.

Đoković u 3. kolu igra protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Francuz Gael Monfis i Italijan Lorenco Muzeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari