Đoković objavio šta mu je cilj po prvom dolasku u Australiju posle sudske zabrane ulaska 1Foto: EPA-EFE/MATT TURNER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Australijan Open će biti u fokusu Novaka Đokovića na samom početku sezone, a za prvi Gren Slem pripremaće se na ATP turniru u Adelejdu.

„Ovaj turnir je izuzetno jak. Imate Medvedev, Feliksa, Rubljova, tenisere top klase“, rekao je Novak i dodao: „Takođe u uvodnim rundama može da vam zapadne protivnik poput Tanasija Kokinakisa koji je branilac titule. To bi moglo da bude interesantno. Igrati protiv Tanasija pred njegovim navijačima“, rekao je u ovom trenutku peti teniser sveta.

Nova generacija svetskog tenisa uveliko „kuca na vrata“, a starosedeoci poput Đokovića i Nadala su i dalje nenadmašni na najvažnijim turnirima na svetu tenisa.

“Oduvek sam verovao u sebe i nosio uverenje da mogu da osvojim svaki turnir na kojem nastupam. Sa karijerom koja je iza mene, osećam da zaslužujem takav mentalni pristup. Okolnosti su očigledno drugačije. Mnogo je mladih momaka na turu, dolazi smena generacija. Ali Nadal i ja smo i dalje zaštitnici stare garde „, rekao je Novak.

Nadal ima 22 Gren slem trofeja i Đokoviću beži za jedan, a Ozi Open je sjajna šansa za izjednačenje.

„Cilj je biti na vrhuncu u Melburnu. Tamo želim da igram najbolji tenis. Pretpostavljam da u ovom stadijumu moje karijere, sa svim onim što sam ostvario, svaki novi veliki turnir predstavlja šansu za pisanje istorije. Naravno, ovo je veliki izazov za mene. Ne manjka mi ispiracije ni motivacije.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari