Đokoviću svaki dan nova škola: Španski novinari učili Novaka da kaže "echar de menos" (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Najbolji teniser sveta Novak Đoković biće najveći adut Srbije u duelu sa Španijom u petak u drugom kolu turnira u Valensiji, koji je kvalifikacioni za završno takmičenje osam reprezentacija u Dejvis kupu (Malaga, 21-26. novembar).

Na pres-konferenciji uoči duela Đoković je pitao domaće novinare kako se na španskom jeziku kaže „missing“.

Oni su ga predusretljivo naučili da se izgovara „echar de menos“.

 

Đoković je momentalno iz džepa izvadio mobilni telefon da u njega ubeleži novo znanje.

Špance je zanimalo i Đokovićevo mišljenje o tome što se najbolji domaći igrač Karlos Alkaraz povukao u poslednji čas, objavljujući to odmah posle poraza od Rusa Danila Medvedeva u polufinalu Ju Es opena, kojim je rastavljen od trona na „Flašing Medouzu“.

„Uvek branim igrače. Možda ste iznervirani što nije ovde. Što ja imam 36, a on 20 godina i kako sam ja ovde, a on nije. Igrao je prošle godine, odmah je došao posle US Opena. To ne smete da zaboravite. Nemojte se ljutiti zbog toga. I u mojoj zemlji je bilo negativnih reakcija u sličnim situacija. On je mnogo igrao. Iako ima 20 godina, to ne znači da je Supermen. Bolje je za nas kao srpski tim što nije ovde. On je već na tom nivou. Na dobrom je putu i da nas stigne rezultatski. Tek nekoliko godina igra na top nivou, osvojio dva Grend slema, bio prvi. Uradio je mnogo toga. On je specijalan tip, pred njim je sjajna karijera ako ostane zdrav. Nije garantovano da će ispisati istoriju sporta, jer ima 1000 drugih koji hoće da ga pobedi. On je jedan od najboljih protiv kog sam igrao. Sjajan je ambasador vašeg tima“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari